Digidexo.com

Hva er en overvektig BMI?

Fedme betyr at du bærer for mye kroppsfett. Faktorer som bestemmer fedme omfatter genetikk, overspising, indulging i fet mat og inaktivitet. Helsepersonell bruker kroppsmasseindeks, eller BMI, som et mål for å avgjøre om du bør vurderes overvektige. I hovedsak er BMI beregnes ved å beregne din høyde-vekt-forhold.

Hva er BMI?

En BMI på mellom 18,5 og 24,9 er innenfor en normal vekt rekkevidde. En BMI mellom 25 og 29,9 regnes som overvekt. Du regnes som overvektige hvis din BMI er mer enn 30. Sykelig fedme er enhver BMI over 35. For eksempel, hvis du er 5-fot-5 og veie £ 180, er din BMI 30.; Derfor blir du vurdert overvektige. Du trenger å miste mer enn 31 pounds å komme innenfor en sunn vekt rekkevidde.

The Centers for Disease Control and Prevention bruker BMI for å måle fedme fordi det er billig og en rask og enkel måte for leger og allmennheten å bruke. CDC benytter BMI å gjøre en vurdering av overvekt og fedme populasjoner.

Risiko for fedme

En BMI på 30 eller mer betyr at du risikerer å utvikle fedme-relaterte helsetilstander som type 2 diabetes, hjertesykdom, slag, leddgikt, høyt blodtrykk, slitasjegikt, søvnapné, åndedrettsproblemer, kreft, galleblæresykdom og kolesterolrelaterte vaskulære sykdommer. Helsepersonell skissere kosthold og mosjon programmer basert på dette nummeret for å hjelpe overvektige pasienter ned i vekt og redusere deres risiko for å utvikle helseproblemer.

Ulempene ved BMI

BMI måler bare høyde-til-vekt-forhold for å avgjøre fedme. Tallet kompenserer ikke for fett-til-muskel-forhold. På grunn av dette, kan du falle inn i den overvektige eller fete kategori hvis du er usedvanlig atletisk og passform. En all-around bilde av fedme kombinerer BMI med andre vurderinger. Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute Fedme Education Initiative nettsted sier en livvidde er en bedre indikator på risiko for hjertesykdom og andre helsemessige forhold. Generelt, kvinner med waistlines av 35 inches eller mer, og menn med waistlines av 40 eller mer øker deres risiko for fedme-relaterte sykdommer.

Barn og tenåringer

BMI måler fedme hos barn og tenåringer også. Leger bruker ikke de samme kriteriene de bruker for voksne. CDC nettsted sier BMI for barn og tenåringer har en alder og kjønn komponent fordi jenter og gutter har ulike kroppsfett prosenter og vekt svingninger på ulike utviklingsperioder. Voksen BMI er ikke kjønnsbasert, slik at standarden diagrammet gjelder for begge kjønn. Leger anbefaler ikke dietter for barn og tenåringer med mindre ditt barns helse er i fare.

Bekjempelse av fedme

Leger anbefaler ulike metoder for å redusere din BMI og bekjempe fedme-relaterte helsemessige forhold. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine nettside, miste så lite som fem til ti prosent av vekten din kan vanligvis redusere eller forhindre at enkelte fedme-relaterte, livstruende helsemessige forhold. Den første fedme behandling anbefalt av leger inkluderer endringer i kostholdet og trening. Helsepersonell bruker kosttilskudd i sjeldne tilfeller. Den siste utvei alternativ for vekttap behandling er bariatrisk kirurgi, en behandling som er reservert for sykelig overvektige pasienter.