Digidexo.com

Hva er behandlingen for PCOS hormon ubalanse?

Hva er behandlingen for PCOS hormon ubalanse?


Polycystisk ovariesyndrom er en medisinsk tilstand som fører til flere cyster å danne i eggstokkene av det kvinnelige reproduksjonssystemet. PCOS kan påvirke en kvinnes menstruasjonssyklus, hormoner, sirkulasjonssystemet inkludert blodårer og utseende. Det kan også påvirke hennes evne til å få barn. Kvinner med PCOS typisk har høye nivåer av androgener, eller mannlige hormoner, og lave nivåer av kvinnelige hormoner slik som østrogen. De viktigste typer behandling er medisiner som tar sikte på å balansere hormoner.

PCOS er antatt å være forårsaket av genetikk, men kan også være forårsaket av insulinresistens.

Symptomer på PCOS

Symptomer på sykdommen inkluderer manglende eller uregelmessig menstruasjon, hirsutisme (overvekst av hår på ansikt, hånd, føtter eller bak), diabetes, fedme og høyt blodtrykk og kolesterol. Behandling av PCOS er fokusert på å gjenopprette normal menstruasjon, redusere symptomer på overskytende mannlige hormoner og behandle spesifikke symptomer, som for eksempel ansiktshår, akne og fedme.

Prevensjon piller

For å rette balansen av kvinnelige hormoner, leger tradisjonelt anbefaler p-piller (p-piller) til å behandle menstrual uregelmessigheter i forbindelse med PCOS. Fordi p-piller inneholder både østrogen og progesteron, kvinner som bruker dem riktig er mer sannsynlig å ha en månedlig menstruasjon. I tillegg, fordi regelmessig menstruasjon fører Slimhinnen å bli utøst regelmessig, er risikoen for livmorkreft reduseres.

Anti-androgener

Fordi mange av de synlige virkninger av PCOS er på grunn av et overskudd av mannlige hormoner, leger ofte behandle syndrom med høye doser av anti-androgene medisinering, noe som reduserer produksjonen av hormoner slik som testosteron. Testosteron er forbundet med en økning i kroppshår, abdominal fedme og akne.

Behandling av insulinresistens

Kliniske studier støttet av National Institutes of Health har funnet en sammenheng mellom PCOS og høye nivåer av insulin i blodet. Høye nivåer av insulin øke produksjonen av testosteron, hormonet er ansvarlig for å undertrykke menstruasjon. Senke insulin-nivå, og dermed testosteron, å minske mange PCOS symptomer som skjegget, fedme, og kan også redusere kardiovaskulær risiko. Stoffet Metformin (også kjent som Glucophage) kan senke insulinnivået, som kan redusere antallet av stivelse og sukker i kosten.

Behandle spesifikke symptomer

Spesifikke symptomer som skjegget kan styres ved hjelp av elektrolyse, mens akne kan behandles med topiske eller systemiske medikamenter. Fedme kan styres ved hjelp av diett og mosjon, mens infertilitet kan behandles med fruktbarhet narkotika.