Digidexo.com

Diett plan som er lav Kolesterol & glykemisk

Glykemisk indeks kosthold er basert på hvordan mat påvirker blodsukkeret. Høy glykemisk mat føre til en kraftig økning i insulin og fører til glukose utgivelse hvor det er lagret som kroppsfett. Lav glykemisk mat inn i blodet saktere og redusere utslipp av glukose i blodet. Kolesterol kan produseres av leveren og erholdt fra maten. Det er et lipid (fett) som går gjennom blodstrømmen og kan belegge arterier for å danne blokkeringer. Både en lav glykemisk diett og spise mat lavt kolesterol innhold kan hjelpe deg å miste vekt sunt.

Karbohydrater og GI

Karbohydrater ofte føre til en økning av blodsukkeret, ifølge insidermedicine.com. Dette fører til at kroppen til å lagre overflødig sukker som fett og kan føre til vektøkning. Når kosten ved hjelp av glykemisk indeks, er matvarer dømt etter hvordan de øker en topp i insulin. Mat som brød og pasta føre til en umiddelbar økning i blodsukkeret, og kan føre til at du bli mer sulten. Dette kan føre til overspising og vektøkning. Høy glykemisk mat er noe over 70GI og mellom GI matvarer er mellom 55 og 70. Noe lavere enn 55 GI anses en lav glykemisk indeks matvarer. Sjekk GI av matvarer før man spiser for å være sikker på at du spiser mat som er lav på glykemisk indeks for å oppmuntre vekttap.

Lav glykemisk mat

Matvarer som brokkoli, kål, salat, løk, sopp, kirsebær og grapefrukt har en glykemisk indeks (GI) verdi på mindre enn 25, og vil ikke føre til en insulin pigg. Gryn og brød har en GI på 25, mens hvit ris og korn er 87 og over. Meieriprodukter, som yoghurt, har en GI på 14, mens iskrem er i 40 GI-serien. Helmelk og skummet melk har en GI på 31 og 32 henholdsvis. Poteter, unntatt yams, er alle mer enn 40 i GI indeksen. Bønner, for eksempel chana dal, kikerter, bønner og linser, er mindre enn 30 GI. Alle kli blanding er relativt lav på GI skalaen (38 GI), men de fleste korn er GI og 40 ovenfor. Spis grønnsaker, frukt, korn og meieri lavt på glykemisk skala for å gå ned i vekt

Lav Kolesterol Diet

Kroppen produserer ca 1000 mg kolesterol per dag, ifølge americanheart.org, og du ikke trenger å spise mat som inneholder overflødig kolesterol å supplere dette beløpet. Kolesterol kan være bra eller dårlig. High density lipoprotein regnes som den gode kolesterolet fordi den bærer kolesterol fra blodet til leveren hvor den er behandlet og eliminert. HDL kan bidra til å rense plakk fra arteriene og bidra til å redusere sjansene for hjertesykdom og høyt blodtrykk. Matvarer som grønnsaker, nøtter, frø og frukt inneholder ikke kolesterol. Low density lipoprotein synes å øke oppbygning på arterieveggene i form av fettavleiringer. Dette øker risikoen for hjertesykdom. Matvarer som eggeplomme, kjøtt, og hele melker er høy i LDL kolesterol. Disse matvarer er også høy i fett, og kan bidra til vektøkning. Øk grønnsaker, frukt, nøtter og frø i kosten for å senke kolesterolnivået og gå ned i vekt. I tillegg redusere animalsk fett, eggeplommer og hele meieri å redusere kolesterolnivået og gå ned i vekt.