Digidexo.com

Frukt & Grønnsaker Fakta

Frukt & Grønnsaker Fakta


Ifølge American Dietetic Association (ADA) frukt og grønnsaker inneholder fytokjemikalier eller forbindelser som bistår i å forebygge sykdom. I tillegg til sykdom-bekjempelse fordeler, er individuelle frukt og grønnsaker forbundet med noen interessante fakta.

Poteter

Tidlig europeere betraktet poteter onde fordi vegetabilsk tilhører den giftige søtvier familien som bærer giftstoffer i den delen av plantene over bakken. "Nye" poteter referere til poteter som selges og spises umiddelbart etter høsting.

Terte kirsebær

I gjennomsnitt kirsebærtrær produsere 7000 kirsebær per tre, mens en gjennomsnittlig cherry pie vil holde ca 250 kirsebær. Terte kirsebær inneholder kjemikalier, som forårsaker fargestoffer i kirsebær; disse kjemikaliene kan ha smertestillende kvaliteter.

Blomkål

Blomkål utviklet seg fra brokkoli inn i tradisjonelt hvitt grønnsak som er vanlig i dag. Cross varianter som kalles "broccoflower" består av en krysning av brokkoli, hvit blomkål og lilla blomkål. Blomkål inneholder gode, sunne anti-kreft antioksidanter.

Bananer

I motsetning til en vanlig oppfatning, ikke bananer vokser ikke på trær. Bananer vokser på høye planter som starter som overlappende hylser vokser fra en underjordisk stengel kalles en rotstokk. Banan planter noen ganger vokse opp til 20 fot, og de er offisielt urter. Tilbyr en fantastisk kilde til protein, bananer inneholder bare 1/2 prosent fett.

Aubergine

Auberginer opprinnelse i India. Tidlige auberginer var bitter og forårsaket galskap i de som spiste dem, ifølge gamle tro. Typer auberginer inkluderer amerikanske, asiatiske og italiensk. Asiatiske auberginer er lengre og mykere enn de andre.

Peaches

Peaches tilhører rosefamilien og få en velduftende duft når moden. Gode ​​kilder til vitamin C, fersken er USAs tredje mest populære frukt.