Digidexo.com

Topp 5 sunneste matvarer

Topp 5 sunneste matvarer


Nyter en diett av ubehandlet, fersk mat er nøkkelen til god helse. Det er så mange deilige matvarer å velge mellom, men noen bære en større ernæringsmessig punch enn andre. Mens kilder varierer på hvilke matvarer er offisielt "best", det er noen få som de fleste eksperter enige om.

Hjerte-sunne oljer

The American Heart Association anbefaler at oljer brukes i moderate mengder. Når du velger dem, plukke varianter som er lav i transfett, kolesterol og mettet fett. Gode ​​valg er safflower olje, maisolje, rapsolje, solsikkeolje, sesamolje og soyaolje.

Ifølge "Health" magasinet, olivenolje er en av verdens sunneste matvarer. Den inneholder kraftige antioksidanter. Det beskytter også hjertet ditt ved å senke LDL kolesterol og øke HDL kolesterol. Nyt den på hele korn brødet, duskregn det på grillet fisk eller grønnsaker eller stek din favoritt grønnsaker eller sjømat i det.

Nøtter

Nøtter tilby det beste anlegget kilde for protein ifølge Mayo Clinic. De gir også rikelig med fiber og mineraler. Mandler inneholder mer kalsium enn noen annen mutter. En servering av mandler inneholder halvparten av RDA for vitamin E.

Nøtter kan nytes som en sunn snack og er flott på farten. Du kan også riste din favoritt nøtter og legge dem til retter, for eksempel ristede mandler og sauterte grønne bønner.

Bær

Bær, som blåbær, er gode kilder til vitamin C, folat, fytokjemikalier og fiber. De er også svært høy i antioksidanter. Blåbær og tyttebær er spesielt rik på fytokjemikalier, som har vist seg å forebygge urinveisinfeksjoner.

Bær er fantastisk som en frisk snacks eller som en frokost godbit. Bland dem inn i yoghurt eller kaste på med frokostblanding. De er enda en godbit i en grønn salat.

Grønne grønnsaker

Grønne grønnsaker, som spinat og brokkoli, er kilder til kalsium, kalium, folat og fiber. Som bær, grønne grønnsaker er også gode kilder til fytokjemikalier, samt vitamin A og C. Noen greener, som spinat, er også sterke antioksidanter.

Grønne grønnsaker som brokkoli kan nytes rå som snacks. Spinat er perfekt for en frisk salat. Du kan også nyte dine grønne grønnsaker i supper eller stir-frites. Bare ikke over koker eller du kan miste viktige næringsstoffer.

Omega-3 Rich Fish

Fisk rik på omega-3 fettsyrer er bra for hjertet. Eksempler inkluderer laks, makrell, sardiner og østers. Fisk kan nytes mange måter - grillet, bakt eller stekt. En voksen porsjon er ca 8 oz.

Laks er rik på omega-3 fettsyrer og også lavt kolesterol. Ifølge American Heart Association, bør du ha to porsjoner fisk i uken.