Digidexo.com

De viktigste kildene til menneskelig energi

De viktigste kildene til menneskelig energi


Den menneskelige kroppen får energi fra fire primærkilder. Disse inkluderer karbohydrater, fett, proteiner og alkohol, i mindre mengder. Riktig blande disse energikildene hjelper oss til å ha mye energi og opprettholde en sunn livsstil. Urettmessige mengder av disse kildene og kroppen vondt i kroppen og føre oss helseproblemer i fremtiden.

Karbohydrater

Ifølge Trampoline hjemmeside, karbohydrater er en del av matvarer som brød, pasta og korn som hvete. De gir store mengder kortsiktig energi, men hvis dette ikke brukes umiddelbart de slår til fett. Den er lagret i musklene og leveren i form av glykogen, og er en lett tilgjengelig kilde for brennstoff musklene etter at den er metabolisert. Folk som kjører maraton eller er i ferd med å gjøre en stor mengde konstant, intens fysisk aktivitet ofte spiser et stort måltid av karbohydrater som pasta og bønner, slik at de kan ha en overskytende beløp av drivstoff i løpet av deres fysiske prestasjoner.

Fett

Fett lagre like under huden på en rekke steder rundt kroppen. Noen ganger er disse fett finnes rundt magen, men andre ganger i bena, baken eller armene. Utrolig høy energitetthet, i motsetning til andre energikilder i kroppen, fett er vanskelig å forbrenne. Fett er nyttig for langvarig bruk av energi, som kroppen forbrenner gjennom alt det er lett tilgjengelig energi og når utarmet utseende til hva den har lagret.

Protein

Protein brukes som energi i kroppen under utholdenhetsidretter hvor det er brutt ned og brukes til å holde noen går. Imidlertid er dette vanligvis bare forekommer når andre store energikilder er praktisk talt oppbrukt. Når det blir brukt, betyr det ofte at personen brenner i musklene, noe som kan være skadelig for kroppen som det betyr muskel blir brukt til energi.

Alkohol

Alkoholer er også brukt som human energi, men i små mengder. Dette er fordi alkoholen som tilfeldigvis er tilstede inne i kroppen har kalorier i den, og disse kan brukes som brensel. Imidlertid, med mindre det er alltid alkohol til stede i kroppen, gjør det ikke en virkelig faktor i å skape human energi.