Digidexo.com

Hva er betydningen av glatte musklene rundt fordøyelsesorganer?

Muskelvev er kontraktile; det kan forkorte og tykne. Som de kontrakt, muskelceller trekke på deres festet endene og flytte kroppsdeler. Cellene som utgjør alle typer muskel vev kalles muskelfibre fordi de er langstrakt.

Fakta

De tre forskjellige typer muskler i legemet er glatt muskulatur, skjelettmuskel og hjertemuskulatur. Skjelettmuskulatur blir beveget av frivillig innsats, mens hjerte og glatt muskulatur (rundt fordøyelsesorganer) kontrakt og slappe av uten frivillig kontroll.

Typer

De to hovedtyper av glatt muskel er multi-enhet glatt muskulatur og visceral glatt muskulatur.

Identifikasjon

Multi-unit muskel fungerer som separate enheter og er funnet i iris i øynene og veggene i blodårene. Visceral muskel reagerer som en enkelt enhet og er funnet i veggene av hule organer.

Funksjoner

Glatt muskulatur består av spindelformede celler med en enkelt kjerne som er kortere enn skjelettmuskulatur og ikke tverrstripet som skjelett eller hjertemuskulatur.

Funksjon

Overføring av impulser fra celle til celle, i glatt muskulatur, er i stor grad ansvarlig for bølgelignende bevegelser kalt peristaltikk av visse rørformede organer, slik som spiserøret og tarmene. Dette bølgelignende mønster skyver maten langs fordøyelseskanalen til å blande med fordøyelsesvæsker.