Digidexo.com

Hva Cell Hjelper Store Food Renovasjon og andre materialer?

Hva Cell Hjelper Store Food Renovasjon og andre materialer?


Det er flere organer og celler som har til oppgave å lagre avfall og annet materiale, den viktigste av hvilke er vakuole. Nesten hver celle inneholder minst en av disse membraner, noe som bidrar til å holde cellen i balanse ved å lagre viktige stoffer for deres helse.

Kjennetegn

En vakuole eksisterer inne i en celle og har sin egen membran for å skille den fra resten av cellen. Det er som en forseglet pose fylt med vann inneholdende organiske og uorganiske molekyler som beskytter seg fra resten av cellen. På samme tid, er en vakuole sterk nok til å oppsluke et fast legeme og holde seg adskilt fra resten av cellen.

Dannelse

En vakuole skapes når en gruppe av flere membran-vesikler, som er små blærer som brukes for å lagre eller transportere stoffer, blir smeltet sammen. Blemmer gjøre den samme jobben som vakuoler, men de er mye mindre og ikke sterk nok til å inneholde faste stoffer. Når noe større og sterkere kalles for, vesiklene danner vakuoler. Det er ingen bestemt form eller størrelse til disse strukturene; de utvikle seg som en celle trenger dem.

Hovedfunksjoner

En av de største vakuole arbeidsplasser er å isolere materialene som er farlige for en celle og transportere dem bort, hvoretter de blir avfall. Vakuoler også opprettholde balansen i cellene og hjelpe dem å holde seg frisk ved å ødelegge bakterier eller ødelagte proteiner som samler og truer med å ta over.

Mindre Funksjoner

Vakuoler kan også lagre mat som har blitt absorbert av kroppen, eller ved organismen hvori det eksisterer. På denne måten kan vacuoles hjelpe fordøyelsen. Hvis lagret mat viser seg å være unødvendig for organismen, og unner vakuole den lagrede mat som avfall og kan bli kvitt det. Den vakuole bidrar også opprettholde riktig spenning eller fylde i en celle. Noen celler må være stiv for å holde andre celler og strukturer på plass. I dette tilfellet en vakuole kan bidra til å ta opp tomrom inne i en celle slik at den er sterk nok til å støtte de tingene det er behov for. Bildet et putetrekk uten pute: Det gir ingen støtte til et hode. Men fylle tilfelle med en pute, og det er i stand til å gjøre jobben sin.

Farene

Selv om vakuoler utføre mange viktige funksjoner for celler, de kan også føre til skade som et resultat av deres unike egenskaper. For eksempel kan salmonella leve og formere seg inne i vakuoler og således spre seg til hele cellen og omliggende celler. Medisinske forskere har studert konseptet med å bruke vacuoles å fjerne kreft og sykdommer fra celler, men det har så langt vært ansett uholdbar.