Digidexo.com

Liste over healty mat

Liste over healty mat


Forbedre din generelle helse begynner med å spise sunn mat. Enten du sikter til å gå ned i vekt eller bare ønsker å omfavne en sunnere livsstil, er det viktig at du innlemme sunne matvarer i kostholdet ditt. Det amerikanske Department of Agriculture næringspyramiden kan veilede deg som dine gjøre smarte matvalg, og viser deg hvor mange porsjoner - og hva størrelse deler - å spise daglig.

Helkorn

Snarere enn å eliminere alle karbohydrater fra kosten, innlemme hjerte-sunne karbohydrater inn i den nye, sunt kosthold. Fokuser på å innlemme en rekke av hele korn. Ifølge Harvard School of Public Health, kan regelmessig spise hele korn redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer og type 2 diabetes og forbedre fordøyelsen helse. Bytt ut hvit ris med hjerte-sunn brun ris, og velger hel-hvete pasta, som er tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker. Rugbrød, havregryn og hel-hvete korn kan også øke mengden av hele korn i kostholdet ditt.

Magert kjøtt

Du trenger ikke å kutte kjøttet ut av din diett for å holde seg frisk; bare fokusere på å spise magert kjøtt i stedet for rødt og fett kjøtt. Ifølge Johns Hopkins Medicine, kan magert kjøtt gi deg en daglig kilde til vitaminer som vitamin B6 og B12, samt jern og sink. Heldigvis kan du fortsette å spise din favoritt type kjøtt, enten det er biff, fjærfe eller svinekjøtt, bare velge magre, sunne kutt. Beef som runde biffer og steker, toppen mørbrad og mager bakken runde kan passe inn i et sunt kosthold. Grillet kyllingbryst eller kalkun koteletter er en sunn kilde til protein, som er indrefilet av svin. Når du forbereder kjøtt, kan du forbedre helsen innhold ved å trimme fett og hud ut av dem. Unngå steking kjøtt - i stedet, grill, steke eller broil dem.

Vitamin-rik frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker kan gi kroppen din mengden av vitaminer og næringsstoffer den trenger daglig. Ifølge USDA, bør voksne kvinner spise minst 1-1 / 2 kopper frukt om dagen, og voksne menn bør spise minst 2 kopper om dagen. USDA anbefaler også at voksne kvinner spise 2 til 2-1 / 2 kopper grønnsaker om dagen, mens menn bør spise 2-1 / 2 til 3 kopper daglig. Legg en porsjon frukt, som hakkede jordbær eller cantaloupe melon, til måltidet. Eller, kaste frossen frukt i blenderen med fettfattig yoghurt og juice for en sunn frukt smoothie. Mørkegrønne grønnsaker som brokkoli og spinat kan gi deg B-vitaminer, og andre grønnsaker som blomkål, grønne bønner og squash er sunt også.

Beans

Legg bønner til ditt daglige kosthold for å få riktig mengde jern, sink og planteprotein. Bønner også er en sterk kilde til fiber. Selv bønner kanskje ikke fungerer for et måltid, kan de fungere som en sunn siderett til lunsj eller middag. Innlemme mat som lima bønner, nyre bønner, pinto bønner, svarte bønner og soyabønner i kostholdet ditt for en sunn og smakfull siderett.