Digidexo.com

Kvinner & GERD

Kvinner & GERD


Mens kvinner kan oppleve halsbrann og sure oppstøt av og til under svangerskapet eller etter å ha spist krydret mat, sure oppstøt som oppstår regelmessig etter nesten hvert måltid kan være et tegn på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Fakta

GERD er den fjerde mest utbredte gastrointestinal sykdom i USA og forekommer på daglig basis for 6 prosent til 10 prosent av voksne, ifølge Massachusetts Medical Society Journal Watch.

Kjennetegn

Kvinner som lider av GERD kan oppleve halsbrann, oppstøt av mageinnhold til spiserøret, brystsmerter, dysfagi, kronisk hoste, piping i brystet, voksen astma eller lungefibrose.

Alvorlighetsgrad hos kvinner

Mens de samlede egenskapene forbundet med GERD er lik for menn og kvinner, er det en trend for en høyere frekvens av forekomst og mer alvorlige symptomer hos kvinner.

Årsak

Kvinner med GERD, kan ha en unormalt fungerende ventil som er plassert der spiserøret møter magen. Ventilen er ansvarlig for å hindre mageinnhold fra refluxing i spiserøret, ifølge The Society of Thoracic Surgeons.

Behandling

Endringer i livsstil, inkludert vekttap, unngå krydret mat og slutte å røyke, er de første anbefalte behandlinger for kvinner med GERD. Reseptbelagte medikamenter kan også være nødvendig for å undertrykke produksjonen av magesyre. Mens kirurgi er et alternativ, bare 5 prosent av de med GERD kreve kirurgi for å endre ventilen mellom spiserøret og magesekken, ifølge The Society of Thoracic Surgeons.