Digidexo.com

Hvordan behandle acid reflux hos nyfødte

Hvordan behandle acid reflux hos nyfødte


Spedbarn ofte spytte opp eller gulper melk etter å ha spist, en tilstand som kalles gastroøsofageal refluks (GER). GER oppstår når en liten, sirkulær muskel på bunnen av spiserøret åpnes for å tillate gass å unnslippe fra magen, og en liten del av mageinnholdet er regurgitated med gassen. GER er svært vanlig i de første tre månedene av livet, og det forsvinner vanligvis uten behandling etter 12 til 24 måneders alder.

Hvordan behandle acid reflux hos nyfødte

•  Hold babyen oppreist etter fôring for å holde mageinnholdet kommer inn i spiserøret.

tykkere babyens formel med en teskje av ris korn per 2 oz med formel. Hvis du ammer, kan frokostblanding legges til brystmelk.

mate babyen mindre mengder på en gang, men øke antall fôringer per dag. Overfôring kan forverre GER.

Burp babyen ofte, etter hver unse eller to av formelen. Hvis amming, rape babyen din som du bytter brystene.

Husk å sette barnet til å sove på ryggen, som er den anbefalte sovestilling for alle spedbarn. Imidlertid kan din barnelege anbefale en annen posisjon for å lette din spedbarnets GER.

Rådfør deg med barnelege hvis barnet ditt har problemer med å sove, synes ubehagelig eller vokser dårlig. Legen din kan forskrive medisiner for å redusere mengden av syre i babyens mage, selv om det ikke er vanlig. Medisiner som kan brukes for spedbarn GER inkluderer H2-reseptor agonister som cimetidin (Tagemet), ranitidin (Zantac), famotidin (Pepcid) eller nizatidine (Axid) eller protonpumpehemmere som omeprazol (prilosec), esomeprazol (Nexium) , lansoprazol (Prevacid), rabeprazole (Aciphex) eller pantoprazol (Protonix). Ikke gi noen medisiner til barnet ditt uten uttrykkelig instruks fra barnelege.

Når skal søke øyeblikkelig medisinsk hjelp

•  Undersøk mengden og fargen på babyens oppkast. Oppkast store mengder er et rødt flagg. Så er kraftig (prosjektil) oppkast hos barn yngre enn 2 måneder. Vomit som er grønn eller gul, ligner kaffegrut eller inneholder blod er en grunn til bekymring.

Lytt nøye til babyens pust. Se legen din umiddelbart hvis barnet ditt har problemer med å puste etter oppkast eller spytter opp.

diskutere endringer i matvaner med legen din. Hvis barnet nekter formelen i den grad at det fører til vekttap eller dårlig vekst, kan noe annet være galt.

merker endringer i babyens stemninger. Irritabilitet eller overdreven gråt kan være et tegn babyen hadde det vondt eller opplever ubehag.

Hint

  • Dårlig vekst, irritabilitet, nektet å spise, og pusteproblemer kan være et tegn på noe annet enn GER. Sørg for at du forteller legen din om alle babyens symptomer slik at riktig diagnose kan stilles. Aldri gi barnet ditt noen medisiner mindre spesifikt foreskrevet av legen din.