Digidexo.com

Legemidler gitt for nyrestein Pain

Nyrestein er en ekstremt smertefull tilstand der visse mineraler hardner innen nyrene og danne en "stein" som substans. Denne steinen er av en mye større diameter enn nyrene kan passere naturlig. Dermed påførte smerten kan være ganske alvorlig. Nyrestein smerte kommer i ulike grader fra mild til alvorlig. Det finnes flere ulike legemidler som brukes til å behandle smerter forbundet med nyrestein og disse bør først bli bestemt av din lege.

Analgetika

For mild nyrestein smerte, er over disk smertestillende midler som Advil, Tylenol og Aleve ofte tatt. For mer alvorlige smerter, er reseptbelagte medisiner nødvendig.

Muntlige Opioider

Urology.com sier at for moderat til alvorlig nyre stein smerte, muntlige opioider som hydrokodon (Vicodin), oksykodon (Percocet) og propoxyphene HCL (darvon) og andre er ofte foreskrevet (Referanse 1).

Intravenøs

Ifølge emedicinehealth.com, er medisiner som Ketorolac gitt i forbindelse med et narkotisk intravenøst ​​for å lindre smerter forbundet med nyrestein (referanse 2).

Epidurals

Ifølge thehealthguide.org, epidurals er et annet alternativ for å håndtere alvorlig nyrestein smerte. Epidurals er injeksjoner til ryggraden som består av en kombinasjon av medikamenter som omfatter et lokalbedøvelsesmiddel og et narkotisk stoff, for eksempel Demerol, fentayl eller morfin. Dette ligner på den type epidurals gitt til kvinner i barsel. (Referanse 3)

Tips

Som nyrestein utvikle ved en opphopning av mineraler, drikker 6-8 glass anbefales. Hvis du opplever smerter i nyrene for en lengre periode, eller hvis det er alvorlig nok til å forstyrre livet ditt, snakke med en lege umiddelbart.