Digidexo.com

Hvordan bedømme nyre-funksjon

En viktig måte å bo på toppen av din nyre funksjon er å gå til legen for riktig testing. Nyre-fungerende testene vil gi legen en følelse av om nyrene dine gjør jobben sin. Tester vil vise om du er i de tidlige stadier av nyresvikt. Denne hvordan-test vil gi deg de grunnleggende trinnene du trenger for å sette opp og forstå din nyre-fungerende test.

Hvordan bedømme nyre-funksjon

Å få Test

•  Sett opp en avtale for å gå til legen din. Informer legen din om at du ønsker å motta blod arbeid for å vurdere nyre fungerer.

Spør legen din hvis du trenger å faste før testen. Den mest vanlige test av nyre funksjon er blodureanitrogen test. BUN tester krever ikke faste. Imidlertid vil leger ofte ønsker å gjennomføre andre tester, for eksempel en komplett blod-count test. Mange av disse andre testene vil kreve at du faste i 12 timer.

til legen din eller den aktuelle testlab på dagen av testen.

Gi armen til helsesøster for blod utvinning. Sykepleieren vil ta en flaske eller to av blod fra armen med en nål.

Vent til resultatene av BUN test. Legen din vil sannsynligvis indikere om resultatene tyder på normal nyre funksjon. Men så lenge du har din BUN nummer, kan du analysere resultatene selv. Ifølge Mayo Clinic, så lenge BUN er mellom 7 og 20 milligram per desiliter (mg / dl) du er i normalområdet. Noen resultater over 50 mg / dl anses høy og garanterer videre etterforskning. En høy BUN lesing kan tyde på at du har nedsatt nyre funksjon. Men andre faktorer, slik som dehydratisering eller en høy-proteindiett, kan føre til høye BUN. Derfor vil en høy lesing garanterer ekstra blod og / eller urinprøver. Legen vil forsøke å kontrollere noen av de andre variablene som kan øke Bolle nivå.

Hint

  • Siden nyrene fungerer ofte endrer seg over tid, sørg for å få en nyre-fungerende test hvert år.