Digidexo.com

Symptomene på diabetisk nyresvikt

Symptomene på diabetisk nyresvikt


Ifølge Liv Clinic, oppstår den vanligste typen av nyresvikt hos diabetikere på grunn av skader på filtreringsmekanismer i nyrene. Ved begynnelsen stadier av nyresvikt, kan en diabetiker ikke har symptomer som nyrer arbeide hardere å kompensere for filtreringstapet. Men som svikt utvikler seg, symptomene begynner å utvikle seg. Selv om symptomene kan variere, kjenne tegn på nyresvikt kan du søke rask medisinsk behandling.

Væske buildup

Som nyrene begynner å svikte, væske bygge opp. Ettersom væsken ikke blir behandlet ut som urin, kan den begynne å samle rundt kroppen. Væske buildup er vanligvis en av de tidligste tegn på nyresvikt. Hevelse kan skje hvor som helst i legemet. Ofte det forekommer i ekstremiteter, spesielt i bena, men som sykdommen utvikler en generell hevelse rundt hele kroppen er normal, så vel. Om morgenen kan du merke en hevelse i nærheten av øynene, ifølge US National Library of Medicine. Også, som væske fortsetter å samle inn, kan du merke en vektøkning fra væskeansamling i kroppen din.

Anemi

The National Anemi Handling Rådet forklarer at som nyrene svikter, er det mindre stimulering for produksjonen av røde blodceller fra margen av bein, noe som fører til anemi. Et lavt antall røde blodlegemer kan føre til utmattelse, svimmelhet og svakhet. Også, hvis du har blodmangel, kan det hende du merker at huden eller tannkjøtt er blek i fargen. Anemiske pasienter klager ofte over hodepine.

Mageproblemer

Et annet vanlig symptom på nyresvikt er mageproblemer. Du kan merke at du begynner å utvikle en urolig mage ofte. Du kan også finne deg selv oppkast ofte. Også, melder Medicine Net, når kroppen ikke kan passere de væsker som normalt behandles av nyrene, overflødig væske og avfalls ende opp i blodet. Dette kan føre til tap av appetitt. Du kan oppleve at du har noe ønske om å spise.

Urin Endringer

På grunn av endringen i nyrefunksjonen, kan du merke en endring i urinen utseende. Ifølge US National Library of Medicine, en diabetiker lider av nyresvikt kan merke at urinen tar på seg en skummende eller skummende utseende. Dette er på grunn av en endring i protein nivåer i urinen, kalt proteinuri.