Digidexo.com

Hva er en Urea Test?

Hva er en Urea Test?


Ifølge Lab tester på nettet, er urea nitrogen alltid til stede i små mengder i blodet hos friske individer. Urea er et avfall som er filtrert av nyrene for å fjerne det fra blodet og utskilles i urinen. Det er medisinske forhold som kan føre til at nyrene til å bli ineffektiv i å fjerne urea fra blodet, og urea nitrogen nivåer kan bygge til en usunn nivå. Testing kan gjøres for å se hvor høyt urea i blodet, og finne ut om det er et problem som vil trenge omfattende behandling.

Hva er en Urea Test?

Testing av nivåer av urea i blod er referert til som en blod-urea-nitrogen-test, eller urinstoff. Når leveren bryter ned protein det frigjør nitrogen, noe som går på å kombinere med andre molekyler på innsiden av leveren for å danne et stoff som kalles urea. Urea er ikke sunt når den finnes i store mengder i blodet, slik at nyrene filtrerer den ut av blodet, og det er eliminert når en person urinerer. Hvis nyrene ikke klarer å filtrere urea ut av blodet, akkumuleres for mye urea. Testing for urea i blodet kan gjøres gjennom en enkel blodprøve.

Når er en Urea Test Bestilt?

En blod urea nitrogen testen er tidvis bestilles som en del av rutinemessig blodprøver. En BUN test kan også bestilles hvis en lege er bekymret det er problemer med driften av et individs lever eller nyrer. Personer med problemer som diabetes eller nyresykdom kan ha en blod urea nitrogen test gjort regelmessig for å sørge for at nyrene ikke begynner å svikte.

Hvorfor er en Urea Test viktig?

En blod urea nitrogen test er viktig fordi det bidrar til å klart indikere et problem med nyrene. En BUN test kan ikke bare fortelle om en person er i nyresvikt eller har nyresykdom, kan det også fortelle mye om funksjon av en persons kropp generelt.

Hva resultatene av en Urea Test bety?

Høye nivåer av urea i blod kan være en indikator for en rekke sykdommer. Høye urea nivåer kan bety et individs nyrene ikke fungerer ordentlig. Dette testresultatet kan også bety blodstrøm er blokkert fra nyrene på grunn av hjerteproblemer, stress, eller støt. Personer som har en blokkering hindrer dem fra urinering på riktig måte eller som er ekstremt dehydrert kan ha høye nivåer av urea i blod.

Faktorer som kan påvirke Urea Testresultater

Individer som spise store mengder av proteiner vil ha blodureanitrogen tester som kommer tilbake som viser høye nivåer av urea i blod. På den annen side, vil personer som spiser liten eller ingen protein vise unormalt lave nivåer av urea i blod.