Digidexo.com

Hvordan holde en matdagbok for IBS

Den enkleste måten å finne ut hva dine triggere er for IBS er å holde en matdagbok. Dette vil la deg se tilbake i løpet av uken og se hvilke dager du hadde tarm problemer, og matvarer som i disse dager hadde til felles. Hvis du unngå disse matvarene i fremtiden, kan IBS sannsynligvis kontrolleres med diett alene. Les videre for å lære hvordan å holde en matdagbok for IBS.

Hvordan holde en matdagbok for IBS

•  Skriv ned mengden mat og type mat og drikke til frokost, lunsj og middag etter hvert måltid som starter på mandag. Inkluder sideelementer eller krydder du kan bruke, samt hvilken type toast eller brød som du forbruker. Inkludere hvor mange porsjoner av hver som du har, ikke bare den første platen.

Kopier ned kalorier, fett, fiber, sukker i alle former, protein og karbohydrater teller for hvert element kan du få denne informasjonen på. Hvis du spiser ute, kan du anslå tallene basert på menyen du fikk, eller spør servitør / servitør for informasjon. De fleste restauranter holde denne på hånden for gjester.

Nederst på din side på hver date, holde orden på avføring og konsistens. Hvis du glemmer å skrive ned hvor mange ganger om dagen du skal på toalettet, er det OK. Så lenge du kan huske å holde styr på konsistensen, vil din dagbok hjelpe deg å finne ut dine utløse mat.

Fullfør denne dagboknotat hver dag i en uke. På søndag ser tilbake på oppføringene og se etter matvarer som er felles for de fleste dager eller måltider. Så se på oppføringene for avføring. Hvis du ser noen konsistenser i matvarer og problem potte dager, bør du eliminere disse matvarer fra kostholdet ditt. Dette vil hjelpe deg å få kontroll over din IBS uten rusmidler.

Hold skrive i denne dagboken for en måned. Hvis du oppdager at det er matvarer som skaper problemer hver gang du har dem, bør de bli eliminert helt. Ta dette med legen din på ditt neste besøk. Dette vil tillate dem mer innsikt i de problemene du møter med kostholdet ditt, og de kan ta skritt mot å hjelpe deg å finne en gyllen middelvei.

Hint

  • Alltid konsultere legen din dersom du er på medisiner og ønsker å stoppe. Det kan være sever bivirkninger fra helt stoppe medisiner.