Digidexo.com

Hvordan arbeide med personer diagnostisert med alvorlig depressiv lidelse

Depresjon er faktisk mer vanlig enn folk flest tror, ​​som ikke bør være overraskende, som vi alle må forholde seg til betydelig stress i våre liv. En studie utført av forskere ved Harvard Medical School fant at av de nesten 10 prosent av alle voksne i dette landet anslått til å lide av depresjon hvert år, de fleste opplever symptomer på alvorlig depresjon. Dealing med noen som er alvorlig deprimert kan være vanskelig. Men hvis du forberede deg og vet hva du har å gjøre med, kan du hjelpe personen selv om det er noen som du jobber.

Bruksanvisning

Forskning fakta om depresjon (se Ressurser). Utdanne deg selv kan hjelpe deg til å forstå personen bedre. En av de første tingene som du må være klar over er at en deprimert person ikke kan hjelpe hvordan hun føler seg. Les opp på all den informasjonen du kan om depresjon, dens symptomer, årsaker og behandling.

Lær å gjenkjenne tegn på at personen har en spesielt dårlig dag. Mens symptomer på depresjon kan variere fra person til person, er en overveldende tristhet ofte en av de første tegn. Mangel på interesse for arbeidet kan etter hvert bli tydelig også. En deprimert kollega eller profesjonell kollega kan virke irritable eller synes å mangle stamina. Du kan legge merke til at personen har problemer med å konsentrere seg, er ikke i stand til å ta avgjørelser, eller blir stadig mer glemsk på jobben. Hvis disse trekkene er ute av karakter for den enkelte, og vite hva du kan forvente kan hjelpe deg til å reagere på en mer empatisk fremfor fordømmende måte.

Praksis tålmodighet. Nå ut til den personen slik at han ikke føler seg alene. Folk ofte faller inn i en dypere depresjon hvis de føler seg isolert fra de andre rundt dem. La den deprimerte personen vet at du er der for ham. Kommunisere med den enkelte, oppmuntre ham til å ta vare på seg selv både fysisk og følelsesmessig.

Walk med personen under lunsjen eller en pause. Dette er en måte å arbeide med å bygge et tillitsforhold mellom dere to. Bare gå ved siden av personen selv når hun ikke kan være i humør for samtalen kan hjelpe henne til å føle seg mindre vanskelig. Hun kan finne trøst bare i din nærhet. Turgåing er også en måte å holde en deprimert person fysisk aktiv.

Tilby å hjelpe fullføre arbeidet at personen kan ha vært å sette av. Ikke gjør den enkelte føler seg skyldig om hva som ikke får gjort. I stedet åpent diskutere hvilke oppgaver må være gjennomført og hva du kan gjøre for å hjelpe. Ved å arbeide med å utvikle en omsorgsfull rapport, bør du være i stand til å gjøre dette uten at personen blir fornærmet. Hvis den enkelte fortsetter å gjøre jobben sin uten å unndra noen av sine plikter, kan det være lurt å gi ham noen plass. Noen ganger kan en deprimert person bare ønsker å være alene for en liten stund, spesielt i en periode med ekstra stress på jobben. La ham vite at du er der hvis han trenger hjelp eller ønsker å snakke, men ikke tvinge problemet.