Digidexo.com

Bilateral Club Feet Behandling

Klumpfot er en misdannelse hvor en fot er ute av normal posisjon. Det kan være vridd inn eller ut. Klumpfot er mest dominerende hos nyfødte. Bilateral klumpfot er en form for klumpfot der begge føttene er berørt av abnormitet. Fordi tilstanden normalt påvirker babyer, er det noe som ikke vil påvirke utviklingen til barnet får til en alder hvor de begynner å gå. Men det finnes måter å behandle bilateral klumpfot.

Tidlig behandling

Nøkkelen til å kurere eller i det minste minimere virkningen av bilateral klubb foten på en baby er å starte tidlig. Fordi babyen bein vokse mer ufleksibel som tiden går, fanger tilstanden tidlig er den beste måten å reversere unormalt. Selv om bilateral klumpfot kan aldri bli helt eliminert det kan reduseres.

Manipulasjon

Leger vil jobbe med å manipulere foten slik at den er i riktig vinkel, og deretter sette den lem i en støpt for å holde den på plass. Fordi ofte bilateral klumpfoten er umulig helt å rette ut i en innsats, må den støpte fjernes hver uke i flere uker og føttene må være støpt, redusere mengden av bøyning i den felles hver gang. Etter hvert vil de kaster fjernes og forbedring vil bli opprettholdt gjennom stretching og sko som bidrar til å løse problemet.

Kirurgi

Hvis det gjelder bilateral klumpfot er ekstrem, kan kirurgi være et alternativ. Når en kirurg fungerer på bilateral klumpfoten de vil generelt forsøke å forlenge spennstengene for å få foten å gli inn til en mer normal stilling. Dette er oftest gjort når barnet er mellom 9 og 12 måneder, men i særlig alvorlige tilfeller kan en anbefaling for kirurgi kommer så snart tre måneder etter fødselen. Når operasjonen er blitt utført, vil bukseseler være nødvendig på babyen for neste år for å sikre at føttene beholde sin nye fast posisjon.