Digidexo.com

Hva som forårsaker hvite merker på tennene?

Hva som forårsaker hvite merker på tennene?

Hypocalcification

Når tennene har hvite flekker disse tennene er offer for en tilstand som oppstår under utvikling og som er kalles hypocalcification eller emalje hypoplasia, ifølge Dr. Dean Brandon of Cyberdentistblogspot.com. Flekkene kan være melkehvit i fargen eller brun eller gul. Av og til er den faktiske tann tynn på steder eller direkte deformert. Ifølge Dr. Brandon, er tennene misfarging hos barn overraskende vanlig. Permanente jekslene er besøkes berørt av denne tilstanden som er fortennene, noe som fører til bekymringer om estetikk.

Emalje Hypoplasia

Noen ganger referert til som Turner tann i dental samfunnet, hypoplasi av denne typen manifesterer seg som en distinkt sted på en tann. Turner tann kan være forårsaket av en forstyrrelse eller skade på tannen under mineralisering. En annen måte som hypoplasi manifesterer er gjennom streker av hvit farge eller skyet, opake merker, noe som indikerer at noen form for systemisk forstyrrelse forekom til tannen i løpet av en lang tidsperiode, i henhold til Dr. Brandon.

Fluorose

Hvite merker kan være forårsaket av fluorose, noe som betyr at barnet ble gitt, eller utsatt for, for mye fluor når tennene hans var å utvikle.

Når det skjedde og hva det kan bety

Selv tannleger kan ikke alltid bestemme hva som har forårsaket hypoplasia, kan de ofte fortelle når forekomsten skjedde basert på utseendet på defekten og dens plassering og posisjonering. Hvis merkene ikke var på tann når det først kom inn, så kan det være en indikator på forfall.

Bukseseler

Hvite flekker er ofte tilskrives iført seler, ifølge Carifree.com. Plakk bygger seg opp på brace-brukerens munn fordi han har tid nok å pusse tennene. Plaketten er syrer kan føre til skade på tannemaljen og kan føre til hull i tennene. En hvit decalcified emalje spot er det første beviset på at forfallet er dens vei. Dette ofte ikke blir lagt merke til etter tannregulering er fjernet.

Hva du skal gjøre

Det berørte området generelt ikke forfalle, men hvis det er hardt rammet av hypoplasia da dette kan føre til smuldrer emalje eller et hulrom. Noen ganger kan en liten hvit fylling kan brukes til å dekke det berørte og misfargede området. Hvis fortennene er involvert, men det er ingen forråtnelse, ett alternativ, avhengig av hvor dypt lesjonen er, i henhold til Dr. Brandon, microabrasion som kan følges opp med bleking.