Digidexo.com

Lysterapi for Sleep Disorder

Søvnforstyrrelser kan la en følelse alvorlig sliten og dra i løpet av dagen. Lysterapi er en nyere tilnærming til healing, selv om solens stråler at det simulerer har vært å gi oss milde healing fra begynnelsen av tid. Denne type behandling har hjulpet mange mennesker med depresjon, søvnforstyrrelser og tretthet.

Sleeping Disorders

Søvnproblemer er ganske vanlig og som regel innebære en manglende evne til å sovne, våkner midt på natten, eller urolig søvn. Denne mangelen på skikkelig søvnmønster kan være forårsaket av kroppens døgnrytme blir av, som signaliserer til hjernen til å frigjøre melatonin på feil tidspunkt. Når dette skjer, forteller den kroppen til å sove og være våken på feil tid av døgnet. Når søvnforstyrrelser oppstå, minsker ens energinivå og normal daglig funksjon er svekket.

Lysterapi

Lysterapi, også kjent som fototerapi, blir brukt til å stimulere serotonin, dopamin, og melatonin nevrotransmittere i hjernen ved å sende ut lys som etterligner det naturlige lyset som kommer fra solen. Når dette spesielle lyset kommer i kontakt med hud og reseptorer i øynene, er det ment å nullstille kroppens biologiske klokke og kroppslige rytmer. Dette bidrar til å sette kroppen tilbake på en normal timeplan, forteller det når man skal være klar til å sove, og når du skal være våken. Det reduserer depresjon, trøtthet, og uforklarlig trang til karbohydrater ved å balansere ut kroppens rytmer og hormonnivåer.

Behandling

I en lys terapitime, er lyset som sendes ut fra spesielle pærer som er bygget inn i en lysboks. Timing av lys eksponering er nøkkelen; 45 til 60 minutter daglig vil bidra til å tilbakestille kroppens klokke, men dette lyseksponering må gjøres i løpet av dagen, helst om morgenen etter våkner.

Tips

I vintermånedene, gå en tur utenfor hvis mulig, selv om det er overskyet. Dette vil utsette deg for noen naturlige solstråler. Åpne persienner og takvinduer hvis mulig. I tillegg til lysterapi, sørg for å innlemme et sunt kosthold for å sikre riktige næringsstoffene er nærende kroppen, tar opp en vanlig øvelse diett, og prøver å holde seg til en vanlig søvn tidsplan så mye du kan.

Forsiktig

Sjekk etiketten advarsler på eventuelle medisiner eller urte kosttilskudd du tar for å se om de er lysfølsom. Lysterapi bør ikke brukes mens du tar slike medisiner eller kosttilskudd.