Digidexo.com

Forklaring for Ekkokardiogram

En ekkokardiogram, også referert til som en Doppler ultralyd av hjertet, er en medisinsk testprosedyre som gjør det mulig helsepersonell for å undersøke hjerte med ikke-invasiv utstyr. Et flertall av echocardiograms utføres på legekontorer og sykehus.

Funksjon

Echocardiograms tillater leger å diagnostisere, overvåke og evaluere ulike kardiovaskulære forhold, inkludert unormale hjerteklaffer, medfødt hjertesykdom, bilyder og pulmonal hypertensjon. Noen leger bruker en ekkokardiogram for å finne kilden til en blodpropp etter et slag.

Funksjoner

Ekkokardiogram bruker en svinger, som er som en mikrofon, for å spille inn lydbølge ekko produsert av hjertet. Dataprogram konverterer disse lydbølger til bevegelige bilder.

Beliggenhet

En trenet ultralyd profesjonelle steder svingeren på ribbeina nærmest brystbeinet. Svingeren er rettet mot hjertet for å plukke opp lydbølgene med kondisjonstrening.

Typer

Transtorakal echocardiograms blir ofte brukt for grunnleggende prosedyrer. En stresset ekkokardiogram fanger ultralydbilder av hjertet like før og etter å ha utført fysisk aktivitet.

Betraktninger

I sjeldne tilfeller må spesial ekkokardiografi sonder settes ned i halsen. Disse transesophageal echocardiograms brukes vanligvis når bildene på standard echocardiograms er uklart på grunn av fedme eller lungesykdom.

Advarsler

Standard Transtorakal echocardiograms er forbundet med svært få sjanser. Transesophageal echocardiograms ofte føre skrapt, sår hals.