Digidexo.com

Midd som påvirker hunder og mennesker

Midd som påvirker hunder og mennesker


Flere arter av midd føre til mange forskjellige reaksjoner hos både mennesker og hunder. Enten de lever av blod, vev eller andre materialer, kan midd føre til irritabilitet, kløe, nysing og andre symptomer. Midd er små edderkoppdyr, nært knyttet til edderkopper og flått. Noen av midd som påvirker både mennesker og hunder er mikroskopisk, mens andre er akkurat store nok til å være synlige for det blotte øye.

Skabbmidd og beslektede arter

Sarcoptes midd føre skabb, noe som kan påvirke både hunder og mennesker. Skabb - som det er referert til i hunder - produserer håravfall, irritabilitet og ujevn hud. Mange typer skabb midd finnes, som hver har en foretrukket vert å leve på. Arten som rammer hunder som oftest ikke leve lenge på mennesker, og det samme gjelder for hver art og deres foretrukne verter. Midd normalt ikke kan fullføre en full livssyklus på feil vert.

Skabb midd begrave inn i huden og legger egg i tunnelene etterlatt dem. Denne loven fører til mye av irritabilitet som midd går under det øverste laget av huden. Hunder overføre sykdommen til hverandre, og de fleste menneskelige tilfellene er forårsaket av direkte kontakt med en smittet person.

For skabb hos hunder, er det flere behandlinger tilgjengelig. Ivermectin - men ikke FDA godkjent - er en ledende valg blant veterinærer selv om det er flere raser - spesielt herding raser - som ikke kan ta medisinen. Interceptor, Sentinel og Advantage Multi finnes også medisiner effektive i behandling av skabb.

For menneskelig skabb eller skabb, er produkter som er kjent som scabicides foreskrevet. Scabicides er tilgjengelige i fløte og lotion former, og den infiserte person gjelder medisiner til de infiserte deler av kroppen.

For både mennesker og hunder, vaske sengetøy og klær i varmt vann. For mennesker, kan seksualpartnere eller personer i nær kontakt krever behandling i tillegg, ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC).

Chigger Midd

Chigger midd er små midd som påvirker både mennesker og hunder i sommermånedene. Chigger larver, mens de fortsatt anses som midd, bare har seks ben som insekter. Larvestadiet i utviklingen er den eneste scenen for å mate aktivt med hunder og andre pattedyr.

I motsetning til det mange tror, ​​ikke larve chigger mite ikke suger blod. Denne lille parasitt inntar en væske inn i huden som bryter ned vevet. Straks vevet er effektivt flytendegjort, og deretter suger parasitten den opp. Disse biter forårsake røde, kløende flekker, noen ganger med en liten hvit pustel i sentrum. Hos mennesker er disse midd foretrekker områder av kroppen som ankler, under sokken eller belte linje, hvor som helst klær sitter tett, armhulene, lysken og baksiden av kneet. Hos hunder, chiggers vanligvis påvirke bena, magen og hodet områder.

Klipp høyt gress og kratt for å hindre chigger infestations, og alltid bære insektmiddel. Mennesker bør dusj med varmt vann så snart som mulig etter mulige kontakt. De bør også vaske sine klær i varmt vann; kaldt vann kan ikke drepe midd, og de vil bite igjen når klærne er re-slitt.

Hunder befengt med chiggers finne lindring fra enten dips eller Antiparasittiske aktuelle behandlinger.

Støvmidd

Selv om de ikke lever av dyr eller mennesker, støvmidd fortsatt påvirke mennesker og hunder. For mennesker, kan støvmidd forårsake tungpustethet, nysing, kløende og rennende øyne og andre symptomer på allergisk rhinitt. For hunder, den allergiske reaksjonen oppstår vanligvis i form av dermatitt.

Støvmidd mate ut av døde hudceller og kjæledyr dander. De bor et sted i ditt hjem som kan ha en god næringskilde, som for eksempel sengetøy, myke møbler og andre. Folk inhalerer midd og deres avføring når de blir luftbårne, og dermed forårsaker allergisk rhinitt.

Hunder er mer vanlig allergisk mot enzymer produsert av midd. Mennesker noen ganger viser lignende symptomer til hunder; men det er ikke like sannsynlig som de nyser "allergi angrep."