Digidexo.com

Riktig kosthold for leddgikt

Leddgikt, som mange plager, har tradisjonelt blitt tatt vare på med smertestillende. Problemet er at dette ikke kan være en langsiktig løsning på grunn av farene ved å ta anti-inflammatoriske medikamenter som NSAID smertestillende for en lang periode. Kosthold er den nye bølgen av fremtiden for å håndtere smerten av leddgikt. Det vil sannsynligvis ikke være den eneste metoden leddgikt vil bruke, men det er mange matvarer som har vist seg effektive for smertebehandling.

Anti-inflammatoriske matvarer

Visse matvarer har anti-inflammatoriske egenskaper og er en mildere alternativ til anti-inflammatorisk medikament. Mange frukter som appelsiner, papaya, vannmelon, fersken, plommer, aprikoser og nektariner fungere godt for å kontrollere leddsmerter. Forbruker minst en av disse fruktene om dagen er nok til å gjøre en forskjell i lesse leddgikt smerte.

Den kjemiske resveratrol finnes i huden av druer og vin er også en anti-inflammatorisk eiendom. Den blokkerer enzymet cyklooksygenase (COX) som forårsaker leddbetennelse.

Antioksidanter og flavonoider

En diett full av antioksidant-rik frukt og grønnsaker bidrar til å redusere risikoen for å utvikle leddgikt. Mat som grapefrukt, appelsiner, tomater, asparges, brokkoli, avokado og blomkål inneholder den sterke antioksidanten glutation. Dette kan redusere sannsynligheten for leddgikt smerte.

Elementene som gir frukt og grønnsaker sin farge, som kalles flavonoider, også hjelpe i forebygging av sykdom. Kroppene våre utarte som vi blir eldre, og flavonoider bidra til å forsinke denne prosessen. De som lider av leddsmerter bør inneholde matvarer som inneholder disse stoffene som epler, grønn te, soya og løk.

Omega-3 og Tryptofan

Omega-3 fettsyrer har en anti-inflammatorisk effekt på leddene. Fisk er den beste kilden til omega-3 fettsyrer, men det kan også bli funnet i linfrøolje, linfrøolje og fiskeolje kosttilskudd. Mange som bruker kilder som inneholder omega-3 fettsyrer jevnlig opplever smerte reduksjon i løpet av 2 til 3 måneder.

Tryptofan reduserer smerte følsomhet i løpet av noen timer. Peanøtter, solsikkefrø, soyamelk, bønner og linser er rike kilder til tryptofan.

Se en lege

Alltid konsultere legen din når du bestemmer hvilken vei er best for leddgikt smerte. En diett inneholdende de nevnte matvarer vil sannsynlig bli brukt i forbindelse med andre metoder for å kontrollere leddsmerter. Legen din kan gi deg råd om hvilken kombinasjon av teknikker som er best for å bekjempe leddgikt.