Digidexo.com

Hva er de helsemessige fordelene av Maca?

Maca rot er stadig i popularitet over hele verden for sine ernæringsmessige og afrodisiakum egenskaper. Peruanske dyrkere av maca gang brukt den i handel som en form for betaling. Hvis du har problemer med å bli gravid, lider av generell tretthet eller erektil dysfunksjon, eller ønsker ekstra idrettslige prestasjoner, kan du godt nytte av å bruke maca.

Fakta

Maca vitenskapelige navn er Lepidium meyenil, og det er ofte kalt peruansk ginseng selv om det ikke er en ginseng. Det er en slektning av nepe og reddik og er innfødt til Peru og Colombia. Røttene har vært brukt i tusenvis av år av inkaene for sine medisinske egenskaper. Ifølge Chris Kilham, grunnleggeren av Medicine Hunter, Inc., ble maca gang brukt av Inca krigere å gi styrke før kamp. Etter slaget, ble krigerne ikke tillatt å bruke maca, for å holde sin libido i sjakk rundt de erobrede kvinner.

Fordeler

Maca inneholder kalsium, sink, jern, kalium, B-vitaminer, vitamin C, fiber, protein og fettsyrer som forbedrer hjernens funksjon og nytte nervesystemet. Det forbedrer også fruktbarhet og libido hos menn og kvinner, samt balansere dine hormoner. Maca har vist seg å øke sæd og styrke bein og immunforsvaret, og brukes som et sunt alternativ til steroider for å øke sportslige prestasjoner. Hvis du lider av overgangsalderen, kan maca redusere symptomene.

Dosering

Kaste en heaping spiseskje av pulverisert maca rot i blender, tilsett papaya, kondensert melk, egg, honning og vanilje å gjøre en daglig ernærings shake, sier Sandnes. Ta en 900 mg kapsel av ren maca root ekstrakt tre ganger om dagen med måltider eller koke ren maca rot og drikke som te, i henhold til Epigee nettside. Sandnes anbefaler å ta fra seks til ti 500mg tørket maca rot kapsler daglig, eller mer for maksimale resultater.

Identifikasjon

Maca er en flerårig plante som er ofte dyrket årlig, har scalloped blader som vokser nær bakken og små, off-hvite blomster. Den tuberous root "er pæreformet, opptil 8 cm i diameter og off-hvit i fargen," sier Herb.com. De "røttene har en frisk smak og lukt som butterscotch."

Betraktninger

Som maca rot er ansett som en grønnsak, det er ingen veldokumenterte negative bivirkninger eller toksisitet forbundet med forbruket sitt i normale mengder. Snakk med legen din for å sikre at det ikke er noen interaksjoner eller komplikasjoner med noen helsemessige forhold. Snakk med legen din dersom du har planer om å erstatte hormonbehandling med maca root eller hvis du er gravid eller ammende.