Digidexo.com

Tooth Fylling alternativer

Tooth Fylling alternativer


Gjennom årene har tannleger brukt mange materialer til å fylle hulrom i sine pasienters tenner. Materialet som brukes er hovedsakelig avhengig av gjeldende teknologi og forskning, men andre hensyn kan komme inn i bildet, så som pasientens preferanse, størrelsen av hulrommet som blir fylt, og materialet som benyttes i alle eksisterende fyllinger i tilstøtende tenner.

Amalgam

Amalgam har vært brukt i mer enn et århundre for å lage fyllinger. Materialet kalles amalgam fordi det er en sammenslutning av flere metaller, inkludert sølv og kvikksølv. Bruken av kvikksølv i amalgam har forårsaket bekymringer om fyllinger sikkerhet, men i henhold til FDA, så lenge som pasienten er mer enn seks år gammel, er amalgam med kvikksølv trygt. Selv pasienter med mange amalgamfyllinger er ikke utsatt for farlige mengder kvikksølv. Materialet er sterk og langvarig, og er den minst kostbare fylle alternativet.

Composite Resin

Kompositt harpiks fyllinger er fargen på naturlige tenner. Selv om kampen ikke kan være nøyaktig, er en fylling laget for å likne pasientens tann farge. En annen fordel av harpikskomposittfyllinger, er at mindre tannen trenger å bli boret for å fylle hulrommet. Hvis ikke tatt vare på riktig måte, men over tid kompositt harpiks fyllinger kan flekke.

Gull

Noen mennesker foretrekker gull fyllinger på grunn av sin behagelig utseende, men de er sikkert dyrere enn andre typer tannfyllinger. Gull fyllinger er sterke og ikke-etsende og kan vare så lenge som 15 til 30 år. En av ulempene ved en gull fylling er at dersom den er plassert ved siden av en sølvamalgamfylling, et sjeldent side-effekt forårsaker intens smerte kan oppstå.

Keramisk

Keramisk er en kostbar fyllmasse som gir den mest naturlige utseendet på noen fylling alternativ. En keramisk fylling er skreddersydd i et laboratorium for å matche pasientens tann skygge slik at pasientens smil ser naturlig. Kostnaden er sammenlignbar med den for en gull fylling. Keramiske fyllinger ikke flekker like lett som sammensatte seg, og de kan vare 15 år, hvis de blir tatt vare på riktig måte.