Digidexo.com

Mat for gastrisk bypass pasienter

Mat for gastrisk bypass pasienter


Med fedme truende større enn noensinne for amerikanere, flere og flere klinikker og sykehus tilbyr nå gastric bypass (eller bariatrisk) kirurgi for å bekjempe ekstrem vektøkning. Men som en hvilken som helst annen operasjon, kommer prosedyre med risiko. Kosten før og etter en gastrisk bypass holder noen av disse komplikasjonene til et minimum.

Fakta

The Western Pennsylvania Hospital viser til at man i 300 bariatrisk kirurgi pasienter vil dø på grunn av komplikasjoner fra prosedyren i hovedsak på grunn av andre, relaterte helseproblemer eller fra lungeemboli. Andre pasienter støter på problemer fra arrvev, infeksjon, blødning og ernæringsmessige mangler. Ti prosent enten ikke klarer å gå ned i vekt eller få alt tilbake over tid. Med tanke på slanking og trening, må de som gjennomgår gastric bypass opprettholde en sunn vekt og unngå vitaminmangel.

Funksjoner

Størrelse og innhold saken. Mayo Clinic fore små mengder mat, fordi Bariatric kirurgi skaper en pose på størrelse med en valnøtt på toppen av magesekken, og deretter går utenom resten av organet for innholdet til å reise til tynntarmen. I første omgang vil pasientene ikke kunne spise store mengder, og skal eliminere høy-fett og høy-kalori mat, sukker og koffein. Mosjon og ta foreskrevet vitamin-og mineraltilskudd. Klinikken råder også pasientene til å spise små porsjoner, spiser mat og drikker sakte, tygge godt og drikke mellom måltidene. Å drikke under et måltid og spise for fort triggere "dumping syndrom" --- når mat og væske kommer inn i tynntarmen for raskt. Symptomer er diaré, kvalme, oppkast og magesmerter. Vent minst 30 minutter etter et måltid før du drikker noe.

Time Frame

Progress sakte ved inntak av ulike typer mat. Highland Hospital Bariatric Center gir en detaljert tidsplan, utskrivbare måltid planer og et par oppskrifter for hvert trinn (se ressursene nedenfor). Den første post-op scenen inkluderer protein-supplert væsker, som f.eks buljong, anstrengt krem ​​supper, skummet melk og noen lav-karbohydrat rister. Pasienter videre til trinn to: most mat for fire uker. Disse inkluderer skinn fjærfe, fisk, magre meieriprodukter og soyaprodukter. Følgende seks til ni uker innlemme myk mat. Sykehuset anbefaler 90% mager kjøttdeig, skinn fjærfe, kokte korn og grønnsaker uten frø eller hud. For alle stadier, drikke mye vann, eller sukker og koffein gratis drikke, så lenge de ikke er kullsyre.

Advarsel

Alltid konsultere en sertifisert ernæringsfysiolog før og etter operasjonen, ta foreskrevne kosttilskudd og vitaminer, og unngå småspising mellom måltidene. Etter disse retningslinjene hindrer mangler og vektøkning. Husk også å introdusere nye matvarer til kosthold en om gangen for å holde styr på elementer som forårsaker dumping syndrom.

Betraktninger

Noen av årsakene til fedmekirurgi pasienter får vekt etter inngrepet er en mangel på mosjon, spiser for mye, eller spise feil mat. Fremgangsmåten vil bare arbeide når de ledsages av endringer i livsstil - hvis en pasient stadig øker matforbruk post-op, da pasienten stadig strekker kapasiteten av posen på toppen av magesekken. Snacking mellom måltidene og spiser høy kalori mat (selv i mindre mengder) også øke vektøkning.