Digidexo.com

Korrigering av magnesiummangel Med Diet

Magnesium (Mg.) Er et spor mineral som kreves for sunn muskelfunksjon, protein og energiproduksjon og riktig kalsium absorpsjon. Malabsorpsjon, over-inntak av kalsium og bruk av visse medisiner som kortikosteroider, antibiotika, diuretika og kan forårsake magnesiummangel. Symptomer inkluderer rask puls, svakhet, skjelving og kramper. Spise mat rik på magnesium kan bidra til å rette mild til moderat mangler i mineralet, som fører til fornyet helse og vitalitet.

Frukt og vegetabilske kilder

Frukt og grønnsaker er de viktigste kosten kilder til magnesium for folk flest. Kokt bladbete og regelmessig spinat er blant de beste kildene av mineralet. Tare er en annen utmerket kilde til magnesium. Du kan legge den til shakes, smoothies og andre sunne retter som er for ekstra magnesium. Andre gode vegetabilske kilder inkluderer grønnkål, brokkoli, sennep greener, sommer squash, grønne bønner og agurker.

Frukt med høyest innhold av magnesium inkluderer tomater, kiwi, bringebær og jordbær, med bringebær å være den rikeste kilden. Du bør spise alle frukter friske, modne og rå å få mest mulig nytte.

Nøtter, korn og frø

Nøtter og korn er to gode kilder til magnesium. Nøtter med høyest Mg. innhold inkluderer mandler, peanøtter og rå cashewnøtter. Korn kilder til magnesium er spelt, bokhvete, quinoa, brun ris og rug. Spiser disse matvarene i hele korn form (uraffinert) og fullt tilberedes for best resultat.

Frø er en annen god kilde til magnesium. Gresskarfrø er den rikeste kilden, etterfulgt av lin, solsikke og sesamfrø. Spis gresskarfrø rå for mest mulig nytte, og dryss sesamfrø og linfrø direkte i supper og andre matvarer for ekstra Mg.

Flere tips

Magnesium er til stede i varierende mengder i mange matvarer, men kan bli ødelagt dersom de gale kokemetoder. Ifølge WHFoods.com, er rundt 65 prosent av magnesium tapt fra marinen bønner når kokt, mens blansjere ødelegger ca 1/3 av magnesium i spinat. Derfor, er å spise frukt, grønnsaker og andre magnesium-rik mat rå og på sitt peak modenhet anbefales der det er aktuelt.

Tar magnesium kosttilskudd kan bidra til å rette mer alvorlige eller vedvarende mangler, men du bør observere noen generelle retningslinjer. Først velger høy kvalitet US produsert merker for å redusere forurensning risiko og sikre optimal effektivitet. Chelated former som magnesium citrate er generelt bedre absorbert enn nonchelated former som magnesiumoksid og er derfor anbefalt.

Ta alltid magnesium tilskudd separat fra kalsium. Mineralene er komplementære og krever hverandre for riktig funksjon, men er ikke godt absorbert når de blandes. Velg kalsium-free magnesium tilskudd, og plass ut doseringen så mye som mulig.