Digidexo.com

Felles øye plager og sykdommer

Opprettholde sunne øyne er avgjørende for å beholde optimal visjon. Det er synsforhold som astigmatisms, langsynthet og nærsynthet som påvirker mange mennesker globalt. Men det er vanlige plager og sykdommer som påvirker helsen til øynene dine, og noen av dem kan redusere synet ditt over tid.

Katarakt

Katarakt er en øye sykdom som vanligvis oppstår i løpet av de senior år av livet. Med grå stær øyets linse skyer over, forårsaker visjon om å bli uskarpt eller klart.

Konjunktivitt (rosa øye)

Rosa øye kan være forårsaket av et irritasjonsmoment eller bakteriell eller virusinfeksjon som forårsaker rødhet i øyet, kløe, rive, en modig følelse i øynene og noen ganger en slim utflod. Rosa øye forårsaket fra en ekstern irritasjonsmoment som allergi er ikke smittsom; men bakterielle og virale infeksjoner som resulterer i rosa øye er; disse krever bruk av antibiotika drops for å kurere infeksjonen.

Glaukom

Glaukom er en sykdom som skader den optiske nerven på grunn av en økning i fluidtrykk i øynene. Ifølge MedlinePlus, er glaukom den ledende årsak til blindhet i USA. Personer med risiko for glaukom er de med en familie historie av sykdommen, de over en alder av 60 og afrikanske amerikanere over 40.

Macula degenerasjon

MedlinePlus lister makuladegenerasjon, en sykdom som reduserer øyets sentrale visjon, som en ledende årsak til redusert syn i amerikanere i alderen 60 år og eldre. Denne sykdommen ødelegger cellene i makula, som lar øyet å se fine detaljer, og påvirker enkle oppgaver som å se klart under lesing og bilkjøring.

Forholdsregler

Tidlig påvisning av øyensykdommer og andre problemer er avgjørende for øye helse. Planlegg regelmessige øye lege besøk annethvert år for å ha en omfattende synsundersøkelse som inkluderer testing for glaukom.