Digidexo.com

Eye Glasses Safety

Eye Glasses Safety


Vernebriller er tilgjengelige over-the-counter som ikke-reseptbelagte eller kan være spesielt laget til en øyelege eller optisk detaljhandel kontor. Noen selskaper krever bestemte typer øye vernebriller og OSHA (Occupational Safety and Health Administration) regulerer sikkerhetskrav glass for arbeidsplassen.

Typer

Vernebriller er forskjellig fra vanlig (eller "kjole") briller. Vernebriller må ha en høyere slagfasthet, hvilket betyr at de må være i stand til å tåle støt til begge glassene og rammen. Dette gjelder både reseptbelagte og reseptfrie (også kalt plano) linser.

Grunnleggende Lens Standards

American National Standard Institute (ANSI) har to klassifikasjoner for sikkerhet linsetype: grunnleggende innvirkning objektiver og høy effekt.
Grunnleggende innvirkning objektiver må tåle en "drop ball" test som er gjort med en 1 "diameter stål ball blir sluppet på linsen fra en avstand på 50 inches.

High Impact Lenses

For å bli vurdert høy effekt sikkerhets objektiver av ANSI, må linser tåle en hastighet test som er gjort ved å skyte en kvart-tommers diameter stål ball på linsen med en hastighet på 150 meter per sekund. Å passere, må objektivet ikke sprekke, chip eller pause, eller kan det komme ut av stilling fra rammen.

Sidebeskyttelse

Sikkerhets briller bør omfatte sidebeskyttelse som helst det er en sjanse for skader ved støt fra siden, sprut, eller gnister. Sidebeskyttelse er tilgjengelig som permanent festet eller som flyttbare og kan tas av når den ikke trengs.

Rammer

For å bli vurdert akseptabelt som sikkerhetsstandard, må en ramme holde linsene under slagtester og også være flamme, varme og korrosjonsbestandig.

Betraktninger

Sikkerhets briller bør sjekkes ofte for skader og erstattet hvis det er noen feil.