Digidexo.com

Typer av Viral Eye Infeksjon

Typer av Viral Eye Infeksjon


Forskjellige virus kan infisere øyet og føre til virale øyeinfeksjoner som forårsaker symptomer, inkludert inflammasjon, smerte, og noen ganger arrdannelse på hornhinnen.

Viral konjunktivitt

Viral konjunktivitt er en type rosa øye, et felles øye smittsom infeksjon hos barn. Ifølge All About Vision, ingen behandlinger er effektive mot virus som forårsaker viral konjunktivitt, men det vanligvis går unna på egen hånd etter ca fem dager. Legen din kan forskrive medisiner for å redusere symptomene.

Herpes Keratitt

Den type 1 herpes simplex-virus som forårsaker herpes keratitis, som er en viral infeksjon hornhinnen, og den mest vanlige form for øye herpes. Herpes keratitt generelt påvirker bare det øverste laget av hornhinnen og vanligvis helbreder uten arrdannelse.

Stromal Keratitt

Den type 1 Herpes simplex virus forårsaker også stromal keratitis, en sjelden infeksjon som går dypt inn i lag av hornhinnen. Stromal keratitt kan føre til arrdannelse, synstap og blindhet.

Iridosyklitt

En alvorlig type øye herpes der iris og omkringliggende vev inne i øyet blir betent er iridosyklitt. Det forårsaker alvorlig lysfølsomhet, tåkesyn, smerte og rødhet.

Helvetesild

Herpes Zoster (helvetesild) kan infisere øyet. I henhold til National Institute Eye, leger ofte fore oral antivirale medikamenter for å redusere risikoen for at viruset som infiserer celler dypt i vevet, som kan inflame og arr hornhinnen.