Digidexo.com

Emergency øyesymptomer

Øynene dine kan ikke anses som vitale organer, men de er definitivt viktig. De er de eneste organene som formidler syn, og vi navigere i verden basert på det vi ser. Derfor er det viktig for deg å beskytte øynene fra skade. Det er flere tegn på at øynene dine er i fare, og du bør oppsøke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever noen av dem.

Your Eyes

Øynene dine ta i lys og oversette dem til bilder gjennom elektriske impulser. Lyset kommer inn gjennom pupillen og reiser gjennom en linse som bidrar til å fokusere på at lyset på netthinnen. Netthinnen er en lys-sensitive vev som linjer iden av øyeeplet. Når lyset treffer netthinnen, setter den av en rekke kjemiske og elektriske impulser. Disse impulsene reise langs synsnerven til hjernen, hvor de blir tolket inn i visjonen.

Plutselig tap av syn

Det er visse øyeproblemer som nødvendig søker legehjelp umiddelbart, men ingen er like urovekkende som et plutselig tap av synet. En plutselig tap av synet kan være et tegn på flere svært farlige forhold. Fullstendig netthinneavløsning er en av dem. Uten netthinnen, vil du bli permanent blind. Hvis du søke øyeblikkelig medisinsk behandling, kan du være i stand til å redde synet.

Pain

Det finnes to typer smerter i øyet - okulær og orbital. Okulær smerte oppstår på overflaten av øyet, og orbital smerte oppstår bak øyet. Begge er grunn til bekymring. Eye smerte er et symptom på mange forhold, blant annet hornhinnen skrubbsår og sår. Det kan også være et tegn på en svulst eller glaukom, en sykdom karakterisert ved skade på synsnerven.

Blinkende lys

Fotopsi er en tilstand hvor du ser blinkende lys i tråd med visjonen. Dette kan være et tegn på en revet netthinnen. Som retina tårer eller løsner, kan det blafring eller flytte rundt. Dette er hva som forårsaker de blinker. Det kan også føre til øye floaters, små flekker, bølgede linjer eller tråder i din visjon. Det kan også være et tegn på bakre glasslegemet løsgjøring, en tilstand i hvilken den gel som holder på plass hinnen blir mindre fast. Posterior glasslegemet avløsning er mye mindre farlig enn en revet netthinnen, men bare helsepersonell kan fortelle deg hvilken du har. Søk medisinsk behandling umiddelbart.

Fysisk skade

En annen situasjon som utgjør et øye krise er når øyet er fysisk skadet. Idrettsskader, bilulykker eller håndgemeng kan alle føre til alvorlig fysisk skade på øynene dine. Helst øyet opplever fysiske traumer, kan det føre til strukturproblemer som kan føre til blindhet. Hvis du noen gang har et kutt eller punktering i øyet, bør du se helsepersonell umiddelbart for å unngå ytterligere komplikasjoner.