Digidexo.com

Medisiner til behandling av glaukom

Glaukom påvirker anslagsvis 3 millioner amerikanere, ifølge MedicineNet.com rapport om øyesykdom, og er den ledende verdensomspennende årsaken til permanent synstap. Det finnes en rekke medikamenter som brukes til å behandle grønn stær og nedre forhøyet trykk i øyet.

Betydning

Glaukom behandlinger tar sikte på å senke forhøyet trykk i øyet, kalt intraokulært trykk (IOP), som øker med sykdommen. Denne høytrykks truer skade på synsnerven, som er ansvarlig for syn. Skade på synsnerven resulterer i synstap. Glaukommidlene fungere å senke IOP.

Funksjon

Høy IOP, kalt okulær hypertensjon, som betyr at det er en oppsamling av væske i øyet, slik at trykket. For øyet å fungere ordentlig, må øyet væske (vandige humor) har en konstant strøm. Uten drenering, akkumuleres væske. Glaukommidlene fungere å drenere øyet væske.

Øyedråper

Spesielle reseptbelagte øyedråper blir ofte brukt for behandling av glaukom, og enten øke utstrømningen av væske eller redusere mengden av fluid som er tilstede. Typer øyedråper som brukes er miotika, epinphrines, betablokkere, karbonsyre-anhydrasehemmere og prostaglandin. Det finnes en mengde merker å velge mellom.

Laser Surgery

Flere typer av laserbehandlinger blir brukt til å behandle grønn stær. Laser iridotomy kirurgi skaper et dreneringshull i øyet. Laser trabeculoplasty, brukes i stedet for øyedråper, brenner en dreneringskanal for å slippe væske. Laser cilioablation, til alvorlig glaukom, benytter lasere for å ødelegge cellene som produserer fluidet, og dermed redusere IOP.

Trabeculectomy

Trabeculectomy er den mest brukte og foretrukne typer glaukom. Samtidig bruker laserteknologi, fjerner denne mikrokirurgisk prosedyre celler som forårsaker blokkering, og oppretter en ny vei for filtrering og tapping øyet væske.

Oral medisiner

Noen øyeleger foreskrive oral medisiner for glaukom. Karbonanhydrase anhibitors er de mest brukte muntlige medisiner, som, igjen, funksjon for å senke øyetrykk. Disse kan omfatte merker Diamox, Daranide og Neptazane.