Digidexo.com

Hvorfor er Omega-3 i fisk bra for hjernen?

Hvorfor er Omega-3 i fisk bra for hjernen?

Fordeler til hjernen

Omega-3 har blitt vist seg å bidra til at hjernefunksjon. På 1970-tallet fant forskerne at inuittene på Grønland var noen av de sunneste menneskene i verden selv om deres kosthold var høy i fettsyrer fra laks, hval og sel. Imidlertid førte denne informasjonen forskerne å studere fordelene av disse fettsyrene. Noen fordeler til hjernen er en økt evne til å lære ny informasjon og løse problemer, fokusere bedre og forbedre hukommelsen ferdigheter. Omega-3 hjelper også med følelsesmessig stabilitet og balanse, herunder fremme positive stemninger og opprettholde mental evne som mennesker alder. Foruten hjernens funksjon, omega 3 hjelper også å holde hjertet sunt.

Hvorfor virker omega-3 hjelpe hjernen?

I hjernen er det celler som sender meldinger i hele hjernen og andre kroppsdeler. Disse cellene kalles nevroner. Membranene rundt disse hjernens nerveceller er bygget opp av "gode" fettet. For nervecellene til å gjøre jobben sin ordentlig, membraner må være fleksible slik at molekyler kan passere gjennom. Som mennesker alder og spiser dietter høy i kolesterol og mettet fett, kan membranene stive og molekyler kan ikke passere gjennom enkelt. Dette kan føre til humør ubalanser og problemer med å tenke og lære. Omega-3 kan gjenopprette disse membranene som omgir hjernens nerveceller. Omega-3 kan gjøre membraner mer fleksibel og smidig, slik at de vitale molekyler kan komme gjennom til nervecellene. Omega-3 kan også hjelpe kroppens blodstrømmen bedre og være mindre "klissete". Derfor vil hjernen få mer oksygen båret fra lungene til hjernen.

Hvor befinner Omega-3

Omega-3 kan bli funnet i en rekke næringsmidler, eller det kan tas som et supplement. Matvarer med den mest omega-3 er kaldt vann fisk som laks, og linfrø og valnøtter. Andre fisk som inneholder disse fettsyrene er torsk, reker, kveite og sardiner. Noen grønnsaker inneholder omega-3 som spinat, brokkoli, blomkål, kål, grønne bønner og rosenkål. Hvis du ikke er interessert i å spise mat full av omega-3 fettsyrer, eller du ikke liker mange av disse matvarene, kan du få det som et supplement. Noen selskaper gjør et pulver som du kan legge til din favorittdrink eller til forskjellige oppskrifter (se referanser nedenfor).