Digidexo.com

Hvordan Test for Optic Nerve Damage

Den optiske nerven er et tau av vev som løper mellom øye og hjerne. Det er sammensatt av millioner av celler i oppgave å fange de elektriske impulsene i netthinnen og overføre dem til hjernen for tolkning. Når for mange av nerveceller feil, resulterer det i synsnerven skade. Flere ting kan føre til dette målet, og hver av dem kreve tester for identifikasjon.

Hvordan Test for Optic Nerve Damage

•  Finn ut om synsnerven skade kjører i din familie. Få en fullstendig medisinsk historie av dine foreldre, besteforeldre og søsken. Dette vil hjelpe legen din for å se etter mulige sammenhenger mellom arv og synsnerven skade.

Se etter symptomer på synsnerven skade. Disse inkluderer mørkere eller dimming av lys og et redusert synsfelt. Noen mennesker vil også være i stand til å skimte detaljer av elementer de vise.

Be om en synsundersøkelse for å fastslå om synsnerven skade kan være til stede. I så fall vil bevege seg videre til ett eller flere av de følgende tester å identifisere dens spesifikke årsak.

Mulige årsaker til synsnerven skade inkluderer hjernesvulst, glaukom, metanolforgiftning, multippel sklerose, optikusnevritt, orbital lymphangioma, papillødem, hypofysen kreft, slag eller temporal arteritt. Det kan også skje på grunn av inntak av giftige stoffer, optisk nevropati, stråling og traumer.

sender til tonometri testing for å måle mengden av intraokulært trykk. Dette kan gjøres ved applanation Tonometri; elektronisk identation Tonometri; pneumotonometry; eller Schiøtz Tonometri. Hver anvender en mekanisme til å flate ut på hornhinnen for trykkmåling.

Gå for rotasjon lasermåling for å identifisere eventuelle endringer i retning av lys posisjonering innenfor de nervene i øyet. Mengden av endring ofte bestemmer tykkelsen av retinal fiber, som kan være relatert til synsnerveskader.

Send til optisk koherens tomografi (OCT). Den bruker en laser til å måle forsinkelsen mellom forekomst av lys refleksjon og dens innvirkning på netthinnen. Det bestemmer tykkelsen av nervefiber, som i sin tur identifiserer hvor lang tid det tar for lys å trenge gjennom vevet.

Prøv Heidelberg retinal tomografi (HRT). Den benytter en laser for å se på den overflaten av den optiske nerven. Som kan bidra til å identifisere selv de mest minutt endringer på overflaten, noe som kan innvarsle begynnelsen av nerveskader.

Identifiser hvor mye sidesynet har gått tapt gjennom kort bølgelengde testing. Dette er en av de tidligste indikatorer som glaukom kan være til stede og kan derfor bidra til å forhindre synsnerven skade før det skjer.

Bestem visuell fremkalt potensial (VEP). Den identifiserer den hastighet med hvilken nervetransmisjoner blir levert langs den optiske nerven. Det hjelper å identifisere tilfeller av optikusnevritt.

Hint

  • Synsnerven skader kan ikke reverseres. Det må bli tatt på fronten før for mye skade er gjort.