Digidexo.com

Cellemembranen Sykdommer

Cellemembranen Sykdommer


Cellemembranen sykdommer er livstruende forstyrrelser som er genetisk i naturen, og de vanligvis arbeider mot proteiner i kroppen som er nøkkelen til ionekanaler og forskjellige reseptorer i membranen. Disse sykdommene fungerer ved enten å forstyrre de normale funksjoner av celler, eller ved ganske enkelt å påvirke cellemembranen. Mange av disse lidelser inneholde andre komponenter i tillegg.

Hyaline membran sykdom

Vanligvis forbindes med premature barn, påvirker Hyaline membran sykdom i lungene på tidspunktet for fødselen, og dermed forårsaker respirasjonsbesvær. Som et resultat av lungene krever et normalt nivå av oksygen og karbondioksid utveksling etter fødselen.

Alzheimers sykdom

Den oksidative stress forårsaket av Alzheimers sykdom i hjernen resulterer i fosfolipid altercations. Fosfolipider er en viktig del av våre cellemembraner. Disse altercations kompromittere cellemembran, og derfor forstyrre funksjonen av hjernecellene.

Cystisk fibrose

Cystisk fibrose er en sykdom som medfører en overdreven produksjon av væske i lungene på grunn av en defekt kalsium-ion-kanal. Denne kanal inneholder et protein som er viktig for cellemembranen av lungene. Den kalsium-ionekanal styrer nivået av væske og slim i lungene våre. Når denne kanalen muterer til cystisk fibrose, fører det til at slimet til å bygge opp i lungene, og dermed gjør det vanskelig å puste.

Duchenne muskeldystrofi

Denne sykdommen påvirker dystrofin i muskelcellen. Dystrophin gjør at muskelcelleveggen å få kontakt med den intracellulære delen. I fravær av dystrofin, ville cellemembranen være ute av stand til å reparere seg selv, og dermed ødelegge den og bringe om Duchenne muskeldystrofi.