Digidexo.com

Stadier av gulsott

Prodromal Stage

Den første fasen av gulsott er prodromal stadium, en økning på galle, en gulaktig pigment. Når galle bygger seg opp i huden, er resultatet en gul tone. Tilstanden er også kjent som gul hud sykdom og er ofte forårsaket av feil funksjon av leveren. Symptomene på denne første fasen vare i ca to uker og består av forstoppelse, kvalme, misfarging av hud og øyne, plutselig vekttap, lysfølsomhet, feber og mørk farge på urinen. Rødfarget avføring er vanlig, i tillegg til svakhet og tretthet. Den første fasen er ekstremt smittsomt hvis tilstanden er forårsaket av en infeksjon, slik at folk som besøker eller omsorg for pasienten trenger å vaske hendene ofte, og praktisere god hygiene til enhver tid.

Icteric Stage

Den andre fasen av gulsott er den kliniske eller icteric. I denne fasen pasienten opplever abdominal hevelse og ubehag sammen med fordøyelsesbesvær. Også sett på dette punktet er utslett som elveblest, som kan forårsake alvorlig kløe - kløe er vanlig i gulsott uansett, forårsaket av galle i huden. Denne andre fasen varer i ca fem dager, og pasienten arbeider med infeksjon er utenfor smittsom punkt ved dette tidspunktet. Men man bør likevel tas med hygiene når du arbeider med en pasient i andre trinn gulsott.

Posticteral Stage

Den tredje fasen er den posticteral eller restitusjonsperiode. Dette kan ta alt fra to til 12 uker avhengig av alvorligheten av tilstanden. Dette trinnet innebærer en gradvis reduksjon av symptomene som allerede er tilstede. Abdominal hevelse går ned og pasienten er mindre forstoppet og begynner følelsen mye bedre. Leveren begynner å tømme ut dreven galle fra systemet, inkludert som finnes i huden, reduserer gule toner i huden og øynene, og også redusere kløe. Avføring ta på et mer normalt utseende og urinen klarner igjen.