Digidexo.com

Tegn på sykdom i menneske Tongue

Tegn på sykdom i menneske Tongue


Tungen kan være et nyttig organ når diagnostisere ulike plager. De fleste leger automatisk sjekke tunger under en generell kontor besøk, og du kan enkelt se på tungen for å holde orden på din helse. Noen tunge uregelmessigheter kan være forårsaket av allergiske reaksjoner, tunge røyking eller bivirkninger av medisiner, mens andre kan være et tegn på sykdom.

Sårhet og hevelse

En sår eller hoven tunge kan tyde på sykdom. Såre tunger er verk og følsom og ofte ledsages av en bitter smak, tørr eller manglende smak i munnen. Hovne tunger er de som er forstørret og klønete. En betent tunge og omkringliggende slimhinner kan være et tegn på stomatitt - betennelse av slimete foring av strukturer i munnen. Andre sykdommer ofte preget av en sår og hoven tunge er hjerte, hjerne eller tarm lidelser og de som angriper blodårer eller kroppsvev.

Utslett og kløe

En kløende tungen, eller en som er belagt med et utslett, kan tyde på sykdom. Ta hensyn til kløe eller utslett på tungen. Det kan være tegn på en infeksjon i kroppen din.

Misfarging

Misfarging av tungen kan indikere en hvilken som helst av et antall sykdommer. Tunger kan utvikle hvite flekker, hvite flekker eller et hvitt belegg, som kan være tegn på en autoimmun sykdom. Rød eller betent tunger kan være et tegn på blodmangel. Svart, hårete tunger kan være et tegn på klovsyke gingivostamitis. Tunger som er blå eller blek kan tyde lunge-eller hjertesykdom eller anemi. Tunger som er mørke, med gråsort-blå, brune eller svarte pigmenter, kan tyde melanom, eller hudkreft. Glossitt, eller en betent, rød tunge, kan være et tegn på HIV eller kroniske tilstander av hjertesykdom eller diabetes. Tunger som blir røde og humpete, som et jordbær, kan tyde på toksisk sjokksyndrom. Strawberry tungen kanskje også tegn på Kawasakis sykdom, som påvirker lymfeknuter. Furry tunger, som synes å ha et lag med pels eller hår på dem, kan tyde på gastrointestinal sykdom. Misfarging av tungen kan også være et tegn på kreft.

Sår og støt

Sår og humper på tungen er andre potensielle tegn på sykdom. Sår kan være et tegn på tuberkulose.

Andre symptomer

En hoven, smertefull og brennende tunge kan tyde glossodynia, også kjent som brennende munn syndrom. Det kan være et symptom på diabetes. En svak tungen også kan være et tegn på diabetes, så vel som alkoholisme og multippel sklerose. To flere symptomer som kan tyde på sykdom er en liten tunge tungen og en nummen eller kriblende tungen, kjent som parestesi.