Digidexo.com

Hvordan lage en sunn kostholdsplan

Å spise sunt er en stor bekymring, og det er ofte lettere sagt enn gjort. Med så mye motstridende informasjon, er det vanskelig å vite hva du skal spise, enn si når. Plus, er å spise sunt ofte ansett upraktisk og tidkrevende, og mange av oss knapt har tid til å spise i det hele tatt. Opprette et måltid plan tar mye av gjetting ut av å spise sunt og hjelper folk unngå noen vanlige diett fallgruvene.

Hvordan lage en sunn kostholdsplan

•  Lær grunnleggende ernæring. Å vite hva du skal spise er det første skritt for å skape en sunn spising plan. Du trenger ikke å tilbringe timer i et klasserom eller har en grad i ernæring, er alt du trenger en Internett-tilkobling. USDA mat guide pyramide er en flott online ressurs som ikke bare forteller deg hva du skal spise, men gir deg riktig porsjonsstørrelser og selv måltid-planlegging ideer

Vær ærlig med deg selv. Hvis mat er ikke din greie, ikke planlegge måltider som involverer mye forberedelse. Hvis du ikke liker en bestemt mat, ikke ta den med i planen. Selv om du kanskje vet hva du bør spise, bør planen inneholde de tingene som du kommer til å spise. Det er ingen skam i å bruke frosne måltider eller utelate noen matvarer fra planen.

Plan måltider rundt din daglige timeplan. Det ville være fint å alltid ha frokost, straks på 8 am og lunsj midt på dagen, eller å spise annenhver time, men ikke alles timeplan gir seg til det. Skriv ned din daglige timeplan på et stykke papir, slik at du kan se de områder hvor mat kan passe. Den første nøkkelen til kosten suksess er å ha en plan som fungerer med din livsstil og tidsplan. Sette opp en plan som du ikke kan følge en oppskrift for selvsabotasje.

Vær fleksibel. Planer kan, og gjøre, endre så vær forberedt på å justere deretter. Hold sunn snacks på hånden, og har alternative muligheter hendig, bare i tilfelle at sen-morgen møte strekker seg gjennom lunsj.

Pencil deg i. Planlegg måltidene på kalenderen din og angi en alarm for å minne deg 15 minutter på forhånd. Selv om du ikke har muligheten til å spise akkurat da, minner alarmen du at du bør spise. Og det er viktig fordi mange av oss vil hoppe over måltider deretter betale for det senere med en fast-food binge.