Digidexo.com

Hva er en nakkeoppklaring?

Hva er en nakkeoppklaring?


Mange tester er gitt til gravide for å sikre en sunn velvære for barnet sitt. Det er vanlig at, sammen med disse testene, er det oppfølgingsrutiner for å sikre at resultatene er korrekte. Disse testene er også gitt for å oppdage tidlig problemer i fosterutviklingen, så tidlig intervensjon kan tas hvis mulig. Dessverre, noen ganger en beslutning må gjøres om du vil beholde et barn som muligens kan ha helseproblemer --- en beslutning som er en følsom ett og helt opp til foreldrene.

Definisjon

Nakkeoppklaring er en "sign" sett og dokumentert av ultralyd tekniker vanligvis under en ultralydundersøkelse av fosteret. Dette ultralyd tekniker drøfter ikke funn, men vil rapportere det til legen med dokumentasjon og bilder med målinger for å støtte funn. Uttrykket refererer seg til måling av væske i nuchal område på baksiden av halsen. Målinger større enn i normalområdet er knyttet oftest med Downs syndrom eller Trisomi 21.

Tilknyttede Tegn / symptomer

Andre symptomer er synlige noen ganger i løpet av ultralyd eksamen som følge nakkeoppklaring. Dette er den "sitron hodet tegn", som er en skjelett anomali involverer skallen form som kan gjenkjennes som en sitron-formet utseendet på hodeskallen i stedet for den klassiske runde utseende. Målinger tatt rutinemessig av femur, den lange ben av låret, vil bli vist kortere enn gjennomsnittet også. Dette ville være det samme tilfelle med bein i armen. En lys utseende av tarmen i magen kan også observeres som gastrointestinale defekter er vanlig hos barn med Down syndrom.

Time Frame

Eksamen er gjort mellom 11 til 13 uker av svangerskapet i løpet av en ultralyd. Mellom disse ukene er den beste tiden for å se etter nakkeoppklaring. Denne testen brukes for å se om ytterligere testing er nødvendig. Det er ikke en diagnose. Under testen blir fluidet plassert bak nakkeregionen av fosteret målt. Målingen blir sammenlignet med kron bakdel Lengdemåling av fosteret for å se om målingen er innen normale grenser. Seksti til 85 prosent av fostre med Downs syndrom vil ha en utvidelse av denne målingen.

Risikofaktorer

Kvinner over 35 år som blir gravide er mer utsatt for å ha en baby med Downs syndrom. Risikoen er om en i 400 sjanse. Hvis kvinnen er over 40, risikoen øker med nesten fire ganger. Genetikk spiller også en rolle i sjansene for å ha et barn med Down syndrom, hvis andre i familien ble født med tilstanden.

Følg opp

Det er oppfølging tester som Fostervannsprøve eller Chorionic Villus Sampling. CV prøvetaking er gjort tidlig mellom ukene 10 og 12. Fostervannsprøve er gjort på et senere tidspunkt mellom ukene 16 og 20. Disse kan bekrefte tilstanden ved prøvetaking DNA og screening for kromosomavvik tilstede med Down syndrom. Andre blodprøver kan også være løp for å bekrefte og utelukke andre lidelser.