Digidexo.com

Smittsomme Sykdommer i Wild Birds

Smittsomme Sykdommer i Wild Birds


Ville fugler er utsatt for en rekke sykdommer, hvorav mange kan spres til mennesker. Ifølge California Department of Fish and Game, kan fuglebrett være en førsteklasses beliggenhet for forurensning. Som et resultat, er det viktig å rense og sterilisere fuglebrett ukentlig. Fuglebrett bør også holdes borte fra områder der næringsmidler tilberedes eller spises. Som nevnt på Prosjekt Feeder Watch nettsted, et felles prosjekt av Cornell University Lab av Ornitologi og fugle Studier av Canada, "Bare veterinær eller føderalt lisensiert dyreliv rehabilitators lovlig kan behandle ville fugler." Rapport syke fugler heller enn å behandle dem selv.

Salmonellose

Salmonellose er en bakterie som er oftest spres av fugl avføring. Ifølge Massachusetts Audubon Society, er bakterien vanlig i løpet av vinteren, når fuglene flokk sammen for å holde varmen. Fugler som er smittet har en tendens til å gå ned i vekt raskt og kan vises lethargic. Bakteriene forårsaker død hos fugler i en til tre dager. Noen stammer av salmonellose kan også spres til mennesker, så pass på å vaske hendene grundig etter bruk brett eller andre elementer som kan være infisert.

Avian Flu

Fugleinfluensa er også spredt i fugleskitt. Ifølge California Department of Fish and Game, fugler av spurve rekkefølge (mater fugler), vannfugler og vadefugler er spesielt utsatt for sykdommen. Fugleinfluensa kan forårsake plutselig død hos fugler, samt en rekke symptomer som inkluderer diaré, nedgang i eggproduksjon, apati og tap av appetitt og lammelser. Det er flere stammer av fugleinfluensa, men H5NI belastningen er spesielt farlig for mennesker.

Aspergillose

Aspergillose er også kjent som grubler lungebetennelse, pseudotuberculosis, "Asper" soppsykdom og mycotic lungebetennelse, som nevnt i Field Manual of Wildlife Sykdommer online. Sykdommen er forårsaket av en sopp som fører til problemer med luftveiene. Aspergillose har hatt spesielt skadelig innvirkning på fugleklekkerier, men det er også funnet i ville fugler. Soppen trives i varme, fuktige miljøer med råtnende organisk materiale. Ifølge prosjektleder Feeder Watch, bør de som bor i fuktige, varme områder unngå fugl fôr som inneholder mais og peanøtter for å unngå forurensning fra ville fugler.