Digidexo.com

Supraspinatus tendinose Treatment

Supraspinatus tendinose (senebetennelse) er betennelse i den lille rotatorcuffen (det er fire av dem) på toppen av skulderen mot slutten av kravebeinet. Supraspinatus sene er en mest forbundet med en skulder impingment, hvor senen er for betent å komfortabelt passere mellom toppen av humerus og acromion bein. Behandling for supraspinaturs tendinose kan inkludere en kombinasjon av hvile, is, massasje og trening.

Betraktninger

I noen tilfeller av supraspinatus tendinose, kan en rift være tilstede i senen. Dette er meget mulig hvis en person har smerter når du løfter armen overhead eller nå ut for objekter. Leger vil vanligvis undersøke en person hvis en tåre er mistenkt. En MR kan brukes til å oppdage tåre. Kirurgi kan være nødvendig for store tårer. Men mindre tårer kan noen ganger bli behandlet ikke-kirurgisk.

Effekter av Rest, Ice & Heat

I utgangspunktet er hvile viktig for supraspinatus tendinose. Det gir tid for betennelser og smerter å avta mens behandling skaden med is. Begrense fysisk aktivitet forebygger også en person i å skade muskel sene enda mer. Ice forårsaker vasokonstriksjon som reduserer betennelse og smerter ved å begrense blodtilførselen til området. Ice er mest effektiv når komprimert mot det skadde området med en ispose. Heve skaden over hjertet kan også redusere betennelse. Når betennelsen og smertene har avtatt, kan varmen bidra til å fremme blod (og dens helbredende egenskaper) strømme til området.

Typer medisiner

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og naproxen kan bidra til å redusere hevelse og smerte. Disse medikamentene tjene som Cox-2-hemmere som minimerer effekten av Cox-2 enzymer og prostaglandiner, som forårsaker betennelse og smerter (naturlig kropp reaksjon). Ibuprofen eller naproksen kan bli tatt i løpet av dagen. For mer alvorlige smerter, kan en lege foreskrive oral steroider eller en kortison skudd.

Typer Øvelser

Tøyningsøvelser kan bidra til å løsne opp og slappe av supraspinatus senen. Stretching kan også rehabilitere senen for bevegelse. Tøyningsøvelser er vanligvis utføres på en skånsom måte innenfor et område som er behagelig. Bevegelser bør ikke forårsake smerte. Tøyningsøvelser kan inkludere enkle bevegelser som trakk på skuldrene eller roterende armene. Massasje kan også løsne opp senen og fremme helbredelse. Når supraspinatus senen er riktig strukket for en periode, kan en person gjøre litt lett styrketrening. For eksempel kan en person også holde en lys dumbbell med armen i en 90-graders vinkel. Bare flytte dumbbell bort fra kroppen og tilbake kan bidra til å styrke supraspinatus senen. Motstand øvelser er den mest effektive måten å fremme blodstrømmen til de berørte senen.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for vinne supraspinatus tendinose. Mer alvorlige tilfeller vil ta lenger tid å helbrede. Ifølge Sportsinjuryclinic.net, noen ganger kan en person komme tilbake til sine treningsøkter eller faste aktiviteter i løpet av 1-3 uker. Likevel kan en person som er mer proaktiv i behandling og utvinning prosessen vanligvis leges raskere.