Digidexo.com

Hvordan beregne Total Body Fat

Å vite din fettprosent er nødvendig for å finne ut om du er bærer ekstra fett og plassere deg selv på et høyere risiko for medisinske tilstander som hjertesykdom, diabetes og kreft. Mens det er like viktig å opprettholde en sunn vekt, må du også vite hvor mange prosent av vekten din er muskel og hvilken prosentandel er fett. Det finnes ulike måter å avgjøre prosent kroppsfett.

Bruksanvisning

Formel for Kvinner

•  Skriv ned din nåværende vekt og multiplisere det med 0,732. Legg 8,987 til ditt svar.

Mål håndleddet på det bredeste punktet. Dele dette tallet med 3.140. Måle midjen på det bredeste punktet og multiplisere dette tallet med 0.157.

Mål hoftene på det bredeste punktet og multiplisere dette tallet med 0.249. Mål underarmen på det bredeste punktet og multiplisere dette tallet med 0,434.

Legg inn et svar fra trinn 1 til håndleddet måling svaret fra trinn 2. Trekk fra din midje måling svaret fra trinn 2 fra dette nummeret. Deretter trekker du hoftemål svar fra trinn 3.

Legg inn svar fra underarmen måling (trinn 3) til svaret i trinn 4. Dette er din lean body mass. Trekk fra din lean body mass fra din nåværende vekt. Multipliser det svaret med 100. Del svaret av din nåværende vekt. Dette tallet er prosentandel av kroppen fett.

Formel for menn

Skriv ned din nåværende vekt og multiplisere det med 1.082. Legg 94,42 til ditt svar.

Mål midjen på det bredeste punktet og trekke er av svaret i trinn 1. Dette er din magre kroppsvekt. Trekk fra din magre kroppsvekt fra din nåværende vekt.

Multipliser svaret i trinn 2 med 100. Divide svaret av din nåværende vekt. Dette tallet er prosentandel av kroppen fett.