Digidexo.com

Kosthold for personer med forhøyet blodsukker

Forhøyet blodsukker (hyperglykemi) er en tilstand preget av store mengder glukose i blodet. Det er ofte et tidlig tegn på utvikling av diabetes, og tilstanden er også kjent som pre-diabetes. Hos personer med forhøyet blodsukker, er riktig kosthold viktig i å senke blodsukkeret og unngå utvikling av full blåst diabetes.

Grunnleggende

Ifølge National Diabetes Information Clearinghouse, kan forhøyet blodsukker oppdages med en blodprøve som kalles en fastende glukose test, eller ved en glukosetoleransetest. Hvis man gjennomgår en fastende glukosetest, glukosenivåer mellom 100 og 125 milligram per desiliter (mg / dl) indikerer nærværet av pre-diabetes. Avlesninger som er høyere enn 125 mg / dl signalisere tilstedeværelsen av diabetes. Hvis du gjennomgå en glukosetoleransetest, glukose nivå mellom 140 og 199 mg / dL indikerer pre-diabetes. Avlesninger over 199 mg / dL indikerer starten av diabetes. Hvis du har pre-diabetes, kan du forebygge eller forsinke utbruddet av kliniske diabetes ved å miste mellom fem og syv prosent av kroppsvekten. Vanligvis kan du oppnå dette målet gjennom en kombinasjon av kosthold og mosjon.

Diet

Hvis du har forhøyet blodsukker, er din viktigste kosten bekymring senke og stabilisere mengden glukose i blodet. Ifølge Mayo Clinic, for å bidra til å oppnå dette målet bør du få om lag 45 til 65 prosent av dine daglige kalorier fra karbohydrater, 20 til 35 prosent fra fett kilder og 15 til 20 prosent fra protein. Gjør hva du kan for å plukke sunne karbohydrat alternativer som hele korn, grønnsaker, frukt, lav-fett meieriprodukter, erter, bønner og linser. Sørg for å få tilstrekkelige nivåer av kostfiber, noe som kan bidra til å kontrollere glukose og redusere hjertesykdom risiko. High-fiber alternativene inkluderer nøtter, frukt, grønnsaker og produkter laget med hel-hvetemel.

Karbohydrater

Ifølge American Diabetes Association, kan du også bidra til å oppnå blodsukkerkontroll ved nærmere spore ditt daglige inntak av karbohydrater (karbohydrater), som er kroppens viktigste kilde til kost glukose. Karbohydrater kommer i form av stivelse, sukker og fiber. Du kan kontrollere effekten av disse matvarene ved å telle ditt daglige inntak, og å sørge for at du spiser omtrent like mye av dem på samme tid hver dag. Vær oppmerksom på at noen typer karbohydrater få større virkninger på blodsukkeret enn andre, og regnskap for disse effektene vil legge nøyaktigheten til kostprogram.

Børser

Du kan også spore inntaket av karbohydrater og andre matvarer som bruker Exchange System, som deler mat inn mengder som har en lik effekt på blodsukkeret. For eksempel vil i dette systemet en tredjedel kopp kokt pasta har de samme effektene på sukker nivåer som ett lite eple. Spør ernæringsfysiolog for å forklare utveksling systemet i større detalj.