Digidexo.com

Avslapping teknikker for angst og nervøsitet

For mye angst, stress og nerver kan føre til en masse problemer i dagliglivet og ha skadelige effekter på helse. Hvis du lider av angst, er det viktig å finne en måte å slippe noe av den angst og få litt fred tilbake til din kropp og sinn. Nedenfor er tre teknikker for avslapning som skal bidra til å lindre angst, nervøsitet og stress.

Meditasjon

Meditasjon er en enkel måte å roe angst og slappe av kropp og sinn. Siden meditasjon krever litt mer enn et rolig sted å sitte, kan det bli utført til nesten enhver tid. Å meditere, først finne et rolig sted der du ikke vil bli forstyrret av noen før du er ferdig. Det er viktig at du ikke har noen distraksjoner, slik at du kan konsentrere deg om quieting tankene dine. Sitt på en flat, behagelig overflate slik som gulvet eller en rett rygg stol. Unngå å meditere på en seng siden du kan bli fristet til å sovne. Pust sakte inn gjennom nesen og puster ut gjennom munnen. Prøv å konsentrere seg om noe annet enn å puste og prøve å tømme hodet for alle tanker. Det kan ta litt arbeid for å være i stand til å tømme tankene helt, så vær tålmodig med deg selv.

Pusteøvelser

En av de mest praktiske avslapping metoder er dypt pust. Disse øvelsene kan utføres når som helst når angst og nervøsitet oppstår. Dyp pusting innebærer å sitte rett i en stol eller liggende flatt. En hånd bør plasseres på brystet og den andre hånden på magen. Når de puster inn, bør hånden plassert på magen stige betydelig mens hånden på brystet stiger svært lite. Dette er for å sikre at du puster fra blender, snarere enn å ta grunne åndedrag fra brystet. Ta noen minutter å stille ditt sinn og fokusere på bare din puste. Pust sakte inn gjennom nesen og puster langsomt fra munnen. I en liten stund, bør du føle deg mer avslappet og klar til å fortsette med dagen din.

Progressiv muskelavslapning

Progressiv muskelavslapning kan ta mer praksis å lære enn dype pusteøvelser, men det er en verdifull teknikk for lettelser angst. Denne teknikk innebærer at spenner og frigjøring av muskelgrupper i kroppen, fra tærne og opparbeidelse til ansiktet og hodet. Du må begynne med å ligge ned på et flatt underlag i et rolig område. Ta av deg skoene og løsne noen restriktiv klær. Start med å spenne musklene i føttene og holder i ti sekunder, deretter slippe. Gjør det samme med leggene, lår, rumpe, rygg og så videre. Progressiv muskelavslapning kan ikke bare bidra til å frigi muskelspenninger, men det kan også hjelpe deg med å erkjenne når kroppen din er anspent og kan trenge litt avslapping.