Digidexo.com

Lymfeknute kreft behandlinger

Lymfeknutene spiller en viktig rolle i å bidra til å helbrede kroppen din. Som du kan forestille deg, kan få kreft i lymfeknutene ha en ødeleggende effekt. Men overlevelse for mange former for lymfeknute kreft er faktisk ganske positivt: opp til 95 prosent av diagnostiserte pasienter lever forbi fem år. Dette kan tilskrives de utallige mulige behandlinger for lymfeknute kreft.

Lymfeknute kreft

Dine lymfeknuter er ansvarlig for filtrering og fangst fremmedlegemer i kroppen. De produserer også de hvite blodcellene som kjemper mot kroppslige infeksjoner og virus. Når lymfeknutene blitt ødelagt med kreft, er det kjent som en form for lymfekreft. Lymfom innebærer også kreft i cellene i lymphomatic vev og væsker også bor i kroppen din. De fleste lymfeknutekreft er klassifisert som Hodgkin eller Non-Hodgkin. Dette skillet er minimale, kun atskilt av tilstedeværelsen av visse proteiner i Hodgkin lymfom; men det er viktig i måten det kan endre behandlingsplan. Innenfor Non Hodgkin lymfom, er det flere varianter som mottar behandling basert på molekylær form, plassering, og varigheten av eksistens.

Kirurgi

Kirurgi kan utføres på lymfeknutekrefttyper som er tungt lokaliserte. Burkitt syndrom er et eksempel på en rask utvikling ennå lokalisert form av Non Hodgkin lymfom. Hvis fanget i de tidlige stadier, som er tilkjennegitt av tunge hevelse i mageområdet, kan kirurgi fjerne kreftsvulster som blokkerer fordøyelseskanalen. Noen ganger kirurgisk fjerning av infiserte lymfeknute er den eneste behandlingen som trengs.

Kjemoterapi

I tillegg til kirurgi, kjemoterapi kan gi en effektiv tilbake opp for å drepe eventuelle gjenværende cancerceller i lymfeknuter eller lymfesystemet. Kjemoterapi innebærer inntak eller intravenøs levering av kjemiske forbindelser er utformet for å oppsøke kreftceller og ødelegge dem ved å endre deres genetiske make-opp eller hemme deres reproduktive system. The University of Maryland Medical Center nettside sier at selv sent stadium Non Hodgkin lymfom kan effektivt behandles med cellegift.

Når kjemoterapi er brukt, er det vanligvis gjøres i tre eller fire-ukers sykluser, med perioder med hvile i mellom. Resten er nødvendig fordi kjemoterapi er kjent for å forårsake kraftig trøtthet på kropp og sinn. Det er også en risiko for at de hvite blodlegemer kan falle enda ytterligere siden behandlingen påvirker hele lymfesystemet. Vanlige kjemoterapi narkotika brukes for lymfeknute kreft behandlinger inkluderer CHOP og fludarabin.

Stråleterapi

Strålingsterapi er som navnet tilsier: anvendelsen av stråling til kroppen. I tilfelle av lymfeknutekreft, blir strålingen eksternt påført til det påvirkede området så nøyaktig som mulig. Målet med strålebehandling er å drepe kreftceller og svulster uten å skade noen andre omkringliggende vev. Igjen, dette er svært effektive med lokaliserte kreft lymfeknuter. Med brachyterapi, ville radioaktivt materiale bli intravenøst ​​plassert ved siden av det berørte området.

Immunterapi

For enkelte former for lymfeknute kreft, er biologisk behandling (immunterapi) mest effektive. Medisiner som inneholder Rituximab er monoklonale antistoffer som kan utløse kroppens immunsystem til å reagere sterkt mot kreftceller. Antistoffene binder seg til antigen-proteiner i kreftcellene, noe som gjør dem svakt mot et sunt immunsystem. Dette angrepet vil vare så lenge kroppen ikke blir resistente mot Rituximab.