Digidexo.com

Kriterier for CPAP

Kriterier for CPAP


Kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskiner brukes til å hjelpe med søvnproblemer. Før du kjøper din CPAP-maskin, er det et par ting du trenger å vite. Du bør ha en grunnleggende forståelse av hvordan CPAP maskiner fungerer og hvorfor du er en kandidat for CPAP bruk. Å vite hva du kan forvente fra en søvnspesialist og hvilke kriterier du må oppfylle for CPAP bruk kan bedre forberede deg for din kommende CPAP opplevelse.

Vanlige grunner for CPAP bruk

CPAP maskiner brukes vanligvis av personer med søvnapné. Søvnapné oppstår når du slutter å puste flere ganger i søvne. Disse perioder ikke puster kan vare alt fra noen sekunder til flere minutter. Den vanligste typen søvnapné er obstruktiv søvnapné hvor luftveiene er enten innsnevret eller blokkert. Søvnapné er normalt finnes i voksne, men barn kan også ha pusteforstyrrelse. Det er ofte underdiagnostisert; leger vanligvis ikke sjekke for det under regelmessige kontroller. Hvis du mistenker at du har søvnapné, diskutere det med legen din.

Hvordan CPAP maskiner Work

CPAP maskiner behandle søvnapné ved å gi kontinuerlig luftstrøm ved konstant, foreskrevet trykk gjennom et rør og ut en CPAP maske. Den konstante luft og trykket holder luftveiene åpne slik at uavbrutt puste opprettholdes under søvn. Det er mange forskjellige stiler av CPAP masker; de kan dekke hele ansiktet, bare dekker munn og nese, eller de kan bare være et rør for nesen holdes på plass av en nasal pute. Uavhengig av stil, vil de alle forsyne Du vil tilstrekkelige mengder luft. Legen som foreskriver CPAP maskin vil avgjøre hvilken trykk og luftstrømmen som trengs for en pasient.

Søvnspesialist

Hvis legen din anbefaler CPAP-behandling for deg, kan hun henvise deg til en søvnspesialist, en lege som er spesialist i søvn saker. Spesialisten vil spørre deg spørsmål om dine symptomer - det kan være nyttig å skrive ned en komplett liste over symptomer du har opplevd for bedre diagnose. Hvis symptomene er alvorlige nok, vil du ta en spesiell diagnostisk test som kalles en polysomnogram. Du vil sove med elektroder plassert på kroppen din slik at øyebevegelser, hjernebølger hjertefrekvens, muskel-tensing, leg rykninger, luftstrøm og brystveggen bevegelse kan overvåkes. Da vedtaket vil bli gjort om hvilke behandlingsalternativer som er best for deg. Noen leger kan foreskrive noen form for medisiner eller terapi for søvnapné, men CPAP maskiner blir mer vanlig foreskrevet.

Medisinske kriterier for CPAP

For å kvalifisere for en CPAP maskin må du oppfylle visse kriterier. Din AHI (AHI) vil i stor grad avgjøre om du kvalifiserer for en CPAP-maskin, dine AHI priser hvor alvorlig søvnapné er. Din AHI vil måtte være større enn femten, eller et sted mellom 4 og 14 sammen med symptomer på overdreven søvnighet på dagtid, nedsatt kognisjon, hypertensjon, iskemisk hjertesykdom, eller tidligere hjerneslag, og stemningslidelser eller søvnløshet.