Digidexo.com

Terapeutiske øvelser for Cerebral Parese med en ergoterapeut

En person med cerebral parese, eller CP, har en hjerneskade som påvirker motoriske funksjoner. Cerebral parese kan forårsake stive og / eller svake muskler, ukontrollerte bevegelser og problemer med koordinering. Selv om det er ingen kur for cerebral parese, kan alle disse problemene løses med ergoterapi. Denne type terapi fokuserer på å hjelpe personer med dagliglivets oppgaver, som å bruke en gaffel, skrive med en blyant, ta en telefon, eller skrive på et tastatur.

Motion

Cerebral parese fører ofte muskler til å bli stiv, kalt en tilstand spastisitet. Av denne grunn, ergoterapeuter, eller OT, bruk øvelser, for eksempel massasje og stretching, for å løsne spastiske muskler og øke sine kunder mulighet til å bruke sine lemmer. Fordi OT fokusere på oppgaver ved hjelp av finmotorikk, de vanligvis konsentrere seg om halsen, arm, skulder og hånd muskler. I en ergoterapi økt, kan en OT starte med en massasje på skuldre og armer, og da kunne hun forsiktig strekke armene og hendene, være forsiktig med å flytte de stramme musklene for langt eller for fort. Disse strekningene er kalt passivt bevegelsesutslag. Hvis en klient er i stand til å flytte sine egne armer, ville OT også oppfordre henne til å gjøre noen aktiv spekter av bevegelsesøvelser, hvor kunden gjør strekninger på hennes egen.

Senses

Fordi cerebral parese er forårsaket av skade på hjernen, personer med denne tilstanden har ofte sensoriske problemer. Ergoterapeuter løse disse problemene gjennom en rekke teknikker. En mye brukt metode kalles Wilbarger Deep Trykk og Proprioseptiv Technique. Denne metoden inkluderer børsting, felles komprimering og muntlige rapper, som alle gir milde sanseinntrykk som hjelper hjernen å organisere seg selv og reduserer overfølsomhet. Den Wilbarger Technique må administreres eller undervist av fagfolk. Det første trinnet i denne teknikken er børsting. Terapeuten bruker en spesiell børste til å stimulere huden på armer, ben og rygg. Deretter bruker terapeuten felles kompresjon, som innebærer milde press på leddene. For eksempel kan hun trykke på klientens armen mot legemet, trykke på skulderleddet. For kunder med muntlig forsvar, eller sensoriske problemer i munnen, kan en OT administrere en muntlig sveip, ved hjelp av hans hansker finger for å gi sanseinntrykk i munnen.

Daily Living

Hovedmålet med ergoterapi er å hjelpe klienter med oppgavene i hverdagen. Av denne grunn, praktisere disse oppgavene er en viktig del av enhver OT økt. Personer med cerebral parese har svært varierende grader av utfordringer motor, så øvelsene brukes av OT som behandler dem er svært individualisert. En person med mild CP, for eksempel kan jobbe med å gjøre hennes håndskrift klarere, mens en person med lite bruk av hendene hans kunne øve med en enhet som tillater ham å bruke hodet til å styre en datamaskin. Disse aktivitetene varierer også med kundens alder. En OT som jobber med babyer bruker leker og bildebøker for å hjelpe dem å øke sine motoriske ferdigheter, mens en OT arbeider med voksne ville fokusere på oppgavene hennes klienter utfører på jobb.