Digidexo.com

Bee Propolis bruksområder

Bee Propolis bruksområder


Bee Propolis er et naturlig harpiksholdig stoff som produseres av honningbier som består av sekret av bivoks og harpiks hentet fra knopper og saft av trær. Den nøyaktige sammensetningen av propolis varierer sterkt mellom elveblest i ulike geografiske steder. Av denne grunn, bie propolis varierer i farge fra mørk brun til grønt, rødt og hvitt. Siden treet harpiks har naturlige bakteriedrepende egenskaper, er det flere helsemessige fordeler forbundet med propolis tilskudd, samt ulike aktuelle programmer.

Minor Burns

En studie sendt til Journal of Alternative og komplementær medisin av Scott R. Gregory, MSII, og andre kolleger av School of Medicine ved University of Texas, viste at bee propolis hastigheter helbredelse av mindre brannskader. Studien var designet for å sammenligne den terapeutiske effekten av brasilianske propolis hudkrem til behandling med sølv sulfadiazene på andre grads forbrenning i mennesker. Mens forskerne ikke observere noen klinisk forskjell i mikrobiell kolonisering i de overfladiske sår mellom de to behandlingsgruppene, gjorde de merker at gruppen som fikk bee propolis opplevde betydelig mindre betennelse. I tillegg ble cicatrisation forbedret, noe som betyr mindre arrdannelse fant sted.

Dental Health

Ifølge National Institutes of Health, innledende studier viser at bruk av munnvann som inneholder bee propolis kan hemme muntlige bakterier, redusere betennelse assosiert med periodontitt og hindre dannelse av plakk. I tillegg kan brasiliansk propolis etanol ekstrakt inhibere candidiasis i munnen, mens en dental gel bestående av propolis og koffeinsyre fenetyl- ester ser ut til å redusere dental smerte. Andrew Weil, MD, videre at bee propolis blir undersøkt som potensielle tann fugemasse og emalje herder.

Immune Funksjon

Animal-baserte og in vitro studier indikerer at bee propolis kan stimulere immunsystemet og kan avskrekke ulike virusinfeksjoner, inkludert herpes simplex virus og tarminfeksjoner forårsaket av Helicobacter pylori. Men som NIH stater, trengs mer forskning på dette området for å støtte disse foreløpige funn.

Inflammatorisk sykdom

NIH bemerker at det er tilstrekkelig bevis for å indikere at bee propolis utøver anti-inflammatorisk virkning, noe som tyder på at dette stoffet kan bidra til å behandle ulike inflammatoriske lidelser, som for eksempel revmatisme. Dr. Weil gjør en lignende referanse til denne bruken av bee propolis i sin online blogg.

Andre bruksområder

Bee propolis brukes i produksjonen av tyggegummi, halspastiller, kosmetikk, kremer, lotion og andre typer produkter til personlig pleie. Det er også brukt i produksjonen av tre lakker. Bee Propolis er også en tradisjonell polish brukes av skaperne av musikkinstrumenter å markere korn av tre. Faktisk, ifølge Maaret Toprakci, BS, for Nutritional Consultants Group, Inc., Antonio Stradivari, den berømte skaperen av dyre Stradivarius fiolin, visstnok brukt den.