Digidexo.com

Serratiopeptidase Side Effect

Serratiopeptidase, også kalt Serrapeptase eller Serratia peptidase, er et proteolytisk enzym som stammer fra en bakterie. Dette enzymet er rapportert å lindre smerter, og fungere som en anti-inflammatorisk. Den kan kjøpes som et kosttilskudd. Selv om effektiviteten er fortsatt under studien, er det trygt tatt av mange.

Source

Serratiopeptidase er en protease (proteolytisk enzym) som er syntetisert fra en enterobacterium kalt Serratia E15. Denne bakterien finnes naturlig i tarmen hos silke ormen. Det er mange Serratia bakterier, og man er patogent i mennesker, men E15-stammen ikke er patogent. Noen hevder at enzymer syntetisert fra bakterier er ikke trygt, forårsaker for mange bivirkninger; imidlertid renseprosessen er så grundig at selv enzymer avledet fra patogene bakterier er ikke skadelig.

Bruk

Serratiopeptidase har vært brukt som et alternativ medisin i andre land, som Japan, i mange år. Den siste forskning på serratiopepidase tilbyr bevis for at det er effektivt i behandling av smerter og betennelser. Serratiopeptidase har blitt studert i flere forhold, inkludert kronisk luftveis lungesykdom, kronisk øre nese hals sykdommer, carpal tunnel syndrom, kjevesmerter, slitasjegikt og ødem. Selv om disse tidlige studier viser klinisk potensial, full effektivitet og bivirkninger krever mer forskning.

Side Effects

Den aktuell forskning dokumenterer en sjelden bivirkning av lungebetennelse (som nevnt i "A Case of lungebetennelse på grunn av Serrapeptase" av Nihon Kyobu Shikkan Gakkai Zasshi i 1989). Andre bivirkninger kan være allergisk reaksjon, i så fall slutte å bruke og oppsøke lege, eller mindre smerter og plager, som bør avta i et par uker for å ta serratiopeptidase daglig.

Forskning

Effekt av proteolytisk enzym Serrapeptase hos pasienter med kronisk luftveissykdom som er publisert i Respriology i september 2008 fant at Serrapeptase kan ha en gunstig rolle i å rydde slim ved å redusere nøytrofile tall og endre viskoelastisiteten av spyttet.
En foreløpig studie av serratiopeptidase hos pasienter med carpal tunnel syndrom, som er publisert i Journal of Associated Physicians of India i desember 1999, fant at 65 prosent av pasientene som ble behandlet viste klinisk forbedring med bare fire tilfeller rapporterer en gjentakelse av tilstanden. Det var ingen bivirkninger notert i denne studien.
Effekten av proteolytisk enzym serratiopeptidase i behandlingen av eksperimentell implantat relatert infeksjon, som ble publisert i The American Journal of Bone og Joint Surgery i juni 2006, fant at serratiopeptidase var effektive i å stoppe infeksjonen forårsaket av biofilmdannende bakterier i denne eksperimentelle dyremodell. Det er lovende at dette enzymet kan anvendes for å danne antistoffer mer effektivt ..

Konklusjon

De fleste av de kliniske studier dokumenterer ikke noen bivirkninger. I de få som ikke dokumentere bivirkninger, er det ikke nok data til å bestemme om de er forårsaket av serratiopeptidase eller om de var bare en tilfeldighet. Med de positive resultatene av den foreløpige data, det vil sikkert bli flere studier for å dokumentere fordelene og bivirkninger.