Digidexo.com

Diabetic Eye Problemer

Diabetisk retinopati er en diabetes-relatert problem forårsaket av ødelagte blodkar i netthinnen. I første omgang kan symptomene være mild eller ikke-eksisterende, men over tid, kan denne tilstanden føre til blindhet. For mye sukker i blodet fører til at øyet linsen til å hovne opp og skade blodkar koblet til netthinnen. Ifølge National Eye Institute, over 45 prosent av personer med diabetes lider av denne tilstanden til en viss grad.

Risikofaktorer

Alle med type 1 eller type 2 diabetes er utsatt for diabetisk retinopati, selv om visse typer diabetikere har en høyere risiko. Du er mer sannsynlig å ha denne tilstanden hvis du røyker, har høyt blodtrykk eller kolesterol, og ikke kontrollere blodsukkernivået riktig. Gravide kvinner, afroamerikanere og latinamerikanere er også en økt risiko.

Symptomer

Symptomer er uvanlig i de tidlige stadiene av denne tilstanden, og vanligvis vises som sykdommen utvikler seg. De omfatter flekker forstyrrer synsfeltet (øye floaters), tåkete syn, ser mørke striper eller en rød film som hindrer syn, dårlig nattsyn og synstap. Denne tilstanden normalt forekommer i begge øyne.

Typer

Nonproliferative diabetisk retinopati (NPDR) er den mest utbredte typen, og er klassifisert som mild, moderat eller alvorlig. Denne tilstanden fører netthinne veggene i blodårene til å svekke, forårsaker blod og andre væsker å lekke inn i netthinnen. Disse overflødig væske føre til at netthinnen til å hovne opp; Dette er kjent som makulaødem.
Proliferativ diabetisk retinopati (PDR) er den mest alvorlige formen. Personer med PDR opplever unormal vekst av blodårene i netthinnen. Disse vekster danne arrvev som kan tvinge netthinnen til å løsne fra baksiden av øyet. Noen ganger er disse nye blodkar hindre den normale flyten av væske ut av øyet, legger press på øyeeplet; Dette skader på synsnerven, som er ansvarlig for gjennomføring av bilder fra øyet til hjernen.

Behandling

Personer med NPDR vanligvis ikke trenger umiddelbar behandling. En lege vil overvåke tilstanden regelmessig for å avgjøre om laser behandlinger er nødvendig.
PDR krever rask kirurgisk inngrep. Diabetisk retinopati kan ikke kureres, og behandlinger som mål å bremse utvikling av tilstanden. Synstap er alltid en mulighet.
Fokale laserbehandlinger blokkere passasjen av fluid og blod inn i øyet. Lasere forsegle lekkasjer i unormale blodkar. Denne behandlingen tar vanligvis én økt, og du vil ha uskarpt syn for omtrent en dag.
Scatter laserbehandling reduserer størrelsen på unormale blodkar i netthinnen. Lasere målrette og krympe disse fartøyene, som til slutt fører dem til å forsvinne. Vision er uskarpt i ca en dag, og tap av natten eller sidesynet er mulig.
En virectomy fjerner blod og arrvev som påvirker netthinnen. En kirurg skjærer inn i øyet, fjerner blod og vev, og setter i en saltoppløsning for å gjenvinne en normal form av øyet. En gassboble plassert i øyet er noen ganger nødvendig for å hjelpe feste netthinnen; Hvis dette er tilfelle, må du ligge med ansiktet ned i flere dager etter operasjonen. Du må også ha et øye lapp og bruke medisinert øyedråper i opptil flere uker.

Forebygging

Alle med diabetes er i fare for diabetisk retinopati. Jo lenger du har hatt diabetes, jo mer sannsynlig er det å utvikle den. Å gjøre ditt beste innsats for å administrere din tilstand er et viktig første skritt. Å spise et riktig kosthold bidrar til å begrense tre risikofaktorer: dårlig kontroll av blodsukker, høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Utøve og ta medisiner regelmessig og i riktige doser. Røyking øker risikoen for flere komplikasjoner som følge av diabetes, så slutte å røyke. Legen din kan hjelpe utarbeide en avslutningsplan. Årlige synsundersøkelser er avgjørende, spesielt siden tidlige stadier av sykdommen ikke gi noen merkbare symptomer.